Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a executat un exercițiu de apărare antiaeriană în Marea Mediterană

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 11.01.2021, echipajul fregatei Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană, a executat un exercițiu de apărare antiaeriană.

În conformitate cu planul antrenamentului, a fost respins atacul cu rachete de croazieră executat de aviația adversarului asupra navei aflate pe mare.

În timpul exercițiului, echipajul din postul de informații de luptă al navei a descoperit și clasificat o țintă imitată, iar echipajul de apărare antiaeriană, la apropierea țintei la distanța de distrugere, a lovit ținta, cu ajutorul lansărilor electronice de rachete.

Pe lângă antrenamentul de apărare antiaeriană, echipajul fregatei a mai desfășurat activități de organizare a serviciului de luptă pe mare, de organizare a comunicațiilor și de manevrare în diferite situații.

Fregata Amiral Grigorovici îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană începând din luna decembrie 2020.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr ale FRMN. Este vorba despre fregata Amiral Grigorovici, care asigură și conducerea grupării, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek și submarinele Novorossiysk și Stary Oskol.

De asemenea, din aceasta mai fac parte vedete de patrulare și antidiversiune, dragorul Valentin Pikul, remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru, remorcherul SB-739, toate din cadrul FRMN, precum și atelierul plutitor PM-82 al Flotei ruse din Marea Baltică.

Pe 09.01.2021, în portul Tartus din Siria a sosit și un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Baltică, format din corveta Stoiky, petrolierul Kola și remorcherul Yakov Grebelnitsky. În perioada următoare, navele vor participa la exerciții în estul Mării Mediterane, după care vor continua marșul de lungă durată, probabil în Oceanul Indian.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s