Nava de desant Saratov a FRMN a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane  

2

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 11.01.2021, nava mare de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane.

Nava se deplasează de la Novorossiysk spre portul Tartus din Siria. Este pentru prima dată în acest an, când o navă de desant a FRMN iese din Marea Neagră.

Pe 04 decembrie 2020, navele de desant Saratov și Novocherkassk au traversat strâmtorile turcești de la Marea Neagră, împreună, îndeplinind misiuni de transport către Siria. Acestea au revenit în Marea Neagră pe 15 decembrie.

De asemenea, tot pe 04 decembrie, o a treia navă de desant a FRMN, Azov, a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre, revenind din Siria.

În a treia decadă a lunii decembrie, nava de desant Novocherkassk a mai îndeplinit, singură, o misiune similară spre Siria. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 21 și a revenit pe  decembrie.

Astfel, FRMN a executat, în luna decembrie, trei transporturi cu navele de desant spre portul Tartus.

Navele mari de desant aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acestea participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s