Noua dronă rusească de atac Okhotnik a efectuat primele bombardamente în poligonul Ashuluk  

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 12.01.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în cadrul testelor de zbor, drona rusească de atac S-70 Okhotnik a efectuat un atac cu bombe asupra unor ținte terestre, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan.

Potrivit declarațiilor sursei, Okhotnik a lansat din compartimentele interne bombe de aviație nedirijate, cu greutatea de 500 de kilograme.

“Țintele au fost distruse cu o precizie ridicată”, a menționat sursa. Aceasta nu a precizat data la care au fost efectuate bombardamentele.

Sursa agenției a spus că noul complex de navigație și ochire instalat pe drona grea Okhotnik permite lansarea bombelor cu o precizie apropiată de cea a armamentelor dirijate. Drona poate să lovească, în regim autonom, ținte de la sol, atât staționare, cât și aflate în mișcare, în baza coordonatelor cunoscute anterior, inclusiv atunci când primește datele despre indicarea țintelor în aer.

Drona de atac Okhotnik a fost dezvoltată de Biroul de Proiectare al companiei Sukhoi. Potrivit datelor din sursele deschise, aceasta are o lungime de 14 metri, anvergura aripilor de 19 metri și o greutate la decolare de 20 de tone. Viteza maximă a dronei este de aproximativ 1.000 de kilometri pe oră.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, primul zbor al dronei grele de atac Okhotnik a fost efectuat pe 03 august 2019.

Potrivit datelor aflate la dispoziția agenției RIA Novosti, în cursul anului trecut, drona a efectuat o serie zboruri cu simulatoare fucționale de rachete dirijate aer-aer. Acestora le lipsesc motoarele, dar au capete de autodirijare. Primele lansări reale de rachete asupra unor ținte aeriene vor fi efectuate în a doua jumătate a acestui an.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s