Submarinul Novorossiysk al Flotei ruse din Marea Neagră a ieșit din Marea Mediterană, îndreptându-se spre vest

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe 13.01.2021, mai mulți utilizatori de pe Twitter au semnalat faptul că un submarin din clasa Kilo aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) s-a deplasat spre vest, în zona Strâmtorii Gibraltar, părăsind, probabil, până la această oră Marea Mediterană. Submarinul este însoțit de remorcherul de salvare Professor Nikolay Muru al FRMN.

Aproape cu certitudine, submarinul aflat la ieșirea din Marea Mediterană este submarinul Novorossiysk, aflat anterior în portul Tartus din Siria. Acesta se deplasează la Șantierul Naval din Kronștadt (Marea Baltică), pentru reparații planificate.

2

Submarinul Novorossiysk ar fi al patrulea submarin al FRMN Proiect 636.3 din clasa Kilo, care se deplasează la reparații în Marea Baltică. Anterior, în șantier s-au aflat ori se află submarinele Stary Oskol, Krasnodar și Rostov pe Don.

3

Situația anterioară ieșirii submarinului Novorossiysk din Marea Mediterană era următoarea: două submarine în Marea Neagră (Kolpino și Veliky Novgorod), două submarine în Marea Mediterană (Novorossiysk și Stary Oskol) și două submarine în Marea Baltică (Krasnodar și Rostov pe Don).

Deplasarea unui submarin din Marea Mediterană va însemna punerea în mișcare a unui întreg carusel de redislocări, pentru a păstra echilibrul de forțe, adică două submarine operaționale în Marea Neagră și două submarine operaționale în Marea Mediterană.

În primul rând, ieșirea submarinului Novorossiysk din Marea Mediterană înseamnă, implicit, că repararea submarinului Krasnodar a fost încheiată. Cel mai probabil, acesta a plecat deja spre Marea Mediterană sau urmează să plece la sosirea submarinului Novorossiysk în Marea Baltică. După ce submarinul Krasnodar va ajunge la Tartus, probabil că submarinul Stary Oskol va reveni în Marea Neagră. În acest fel, unul din cele două submarine aflate în prezent în Marea Neagră, Kolpino sau Veliky Novgorod, va putea să iasă în Marea Mediterană, în vederea unei deplasări ulterioare la Kronștadt. Apoi, aceste mișcări vor fi continuate, până când la reparații vor ajunge și ultimele două submarine, respectiv Kolpino și Veliky Novgorod.

Tot acest proces va dura, probabil, mai mult de un an. La sfârșitul său, urmează să se încheie un ciclu de permutări, după care se va ajunge la situația din perioada 2016-2017. Adică, submarinele Kolpino și Veliky Novgorod se vor afla în portul Tartus și în estul Mării Mediterane, iar submarinele Novorossiysk, Rostov pe Don, Stary Oskol și Krasnodar se vor afla în Marea Neagră, împărțite între bazele navale de la Sevatopol și Novorossiysk.

Acest ciclu va trebui să fie repetat periodic, pentru a atinge, simultan, două obiective: menținerea unei prezențe permanente a submarinelor în zona coastelor Siriei și asigurarea mentenanței acestora în șantierele din zona Mării Baltice.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s