În Republica Belarus, a început desfășurarea unei verificări inopinate asupra nivelului de pregătire al armatei

1

Ministerul Apărării al Republicii Belarus a anunțat că, pe 25.01.2021, în cadrul Forțelor Armate, a început o verificare inopinată complexă asupra nivelului de pregătire pentru luptă, care se va desfășura, practic, în toate poligoanele militare.

“Sub conducerea șefului Statului Major General și prim-adjunct al ministrului apărării, în cadrul Forțelor Armate ale Republicii Belarus, a început o verificare complexă a nivelului de pregătire pentru luptă și mobilizare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Obiectivul de bază al verificării este reprezentat de creșterea nivelului de pregătire pentru luptă și mobilizare, precum și a capabilității marilor unități și unități militare de a-și îndeplini misiunile potrivit destinației, în condiții moderne.

“Acțiunile trupelor se vor desfășura, practic, în toate poligoanele Forțelor Armate și pe anumite porțiuni de teren. Ținând cont de specificul sarcinilor îndeplinite, trupele vor trebui să acționeze în condiții diferite, adică pentru a depăși obstacole de apă și pentru a desfășura activități de antrenament, pe timp de zi și de noapte, atât în păduri, cât și în localități”, au precizat reprezentanții ministerului.

La finalul verificării, este planificată executarea unor activități de control și exerciții tactice cu trageri de luptă la diferite niveluri. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Conducerea politico-militară a Republicii Belarus a preluat modelul desfășurării verificărilor inopinate asupra nivelului de pregătire al trupelor din Federația Rusă.

Probabil că verificarea începută astăzi se încadrează în pregătirile pentru desfășurarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021, care va fi executat în luna septembrie, în comun, pe teritoriile celor două state.

Se așteaptă ca ediția din acest an a exercițiului să fie una de amploare și să includă activități importante de pregătire pentru luptă pe teritoriul Republicii Belarus.

Surse: militarynews.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s