Un avion de cercetare american au efectuat un zbor specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 25.01.2021, un avion de cercetare american de tip RC-135V a efectuat o misiune ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) deasupra apelor neutre ale Mării Negre, în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio ANNIE14, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.350 de metri.

1

Avionul american a zburat la sud de Peninsula Crimeea și, probabil, la sud-vest de Ținutul Kransodar.

2

Același avion de cercetare radioelectronică a mai efectuat o misiune similară deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 22 ianuarie 2021. De asemenea, acesta s-a mai aflat în zonă și în zilele de 17, 21, 23, 28 și 29 decembrie 2020.

Trebuie menționat faptul că zborul de cercetare de astăzi a fost efectuat în contextul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului american Donald Cook. De asemenea, pe 25 ianuarie, în Marea Neagră a intrat și petrolierul american USNS Laramie, care se va alătura distrugătorului Donald Cook.

Sursa: twitter.com.

Lasă un comentariu