Încă un submarin rusesc în Marea Neagră. Alrosa va redeveni operațional până la sfârșitul anului  

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 25.01.2021, că specialiștii Întreprinderii 13 de Reparații Navale din Sevastopol a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) intenționează ca, în cursul anului 2021, să finalizeze lucrările la submarinul Alrosa.

Potrivit declarațiilor unui reprezentant al întreprinderii, în prezent, capacitatea tehnică a submarinului, care este supus unui proces de reparații cu elemente de modernizare, este refăcută în proporție de 80%.

După cum a explicat interlocutorul agenției, evoluția procesului de reparații este influențată de mai mulți factori și, de aceea, datele de finalizare a lucrărilor nu pot fi stabilite cu exactitate. În orice caz, acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat, fiind cuprins în planurile pentru acest an.

La scurt timp de la prăbușirea URSS, Alrosa a rămas singurul submarin operațional al Federației Ruse din Marea Neagră. Această situație s-a păstrat până în anul 2014, când s-a produs reunificarea Peninsulei Crimeea cu Federația Rusă și a început modernizarea înzestrării FRMN.

Submarinul a participat în mod activ la toate misiunile de pregătire pentru luptă, a luat parte la exerciții internaționale și a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană. De asemenea, echipajul submarinului a câștigat mai multe premii ale comandantului-șef al Forțelor Navale în ceea ce privește lansările de torpile. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul diesel-electric B-871 Alrosa aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN, fiind singurul submarin din lume echipat cu o unitate de propulsie cu jet de apă.

Inițial, reprezentanții ruși au anunțat că, după finalizarea reparațiilor, submarinul va fi transferat și inclus în compunerea Flotei ruse din Marea Baltică. În prezent însă, nu se știe dacă aceste planuri mai sunt de actualitate.

Este posibil ca, între altele, în cursul procesului de modernizare, la bordul submarinului să fie instalat complexul de rachete Kalibr-PL.  

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s