Un avion de cercetare american a efectuat un nou zbor specific deasupra apelor neutre ale Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 26.01.2021, un avion de cercetare american de tip RC-135V a efectuat o misiune ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) deasupra apelor neutre ale Mării Negre, în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio BOYCE78, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 877 de kilometri pe oră.

1

Avionul american a zburat în zona centrală a Mării Negre, la sud-vest de Ținutul Kransodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Deasupra Mării Negre, avionul a fost realimentat în aer de la un avion-cisternă de tip Boeing KC-135SR Stratotanker aparținând Forțelor Aeriene americane. Aeronava, cu indicativul QID745, a ieșit în Marea Neagră de pe teriotriul României. Aceasta a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.

2

Avionul de cercetare american a efectuat un zbor similar deasupra Mării Negre și pe 25 ianuarie. Zborurile s-au desfășurat în contextul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului american Donald Cook.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s