Rusia a simulat, din nou, distrugerea unei nave militare străine în acvatoriul Mării Negre  

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 27.01.2021, că avioane de vânătoare și bombardament aparținând Aviației navale, în cooperare cu complexe de rachete de coastă Bal, au desfășurat un exercițiu comun privind distrugerea unei nave de luptă a adverasarului convențional.

“Potrivit planului exercițiului, în acvatoriul Mării Negre a fost descoperită o navă de suprafață a adversarului convențional, cu o grupare diversionistă la bord. Rolul navei adverse a fost jucat de fregata Pytlivy a FRMN. Pentru îndeplinirea misiunilor de distrugere combinată a țintei, în aer au fost ridicate avioane aflate în serviciul de luptă al Aviației navale, iar echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bal dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea au efectuat marș în raioanele de poziție și au fost desfășurate în poziție de luptă”, se arată în comunicatul de presă al flotei.

“În prima etapă a exercițiului, echipajele avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM și bombardierelor de front Su-24M au executat atacuri de instrucție cu rachete și bombe asupra țintei de la suprafața apei, efectuând figuri complexe de pilotaj, pe timpul intrării pe cursul de luptă. În cea de-a doua etapă, echipajele complexelor Bal au început escortarea navei, au pregătit instalațiile pentru luptă și au îndeplinit algoritmi de acțiune privind executarea atacurilor cu rachete, executând lansări electronice”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

În total, la exercițiu au participat peste 200 de militari, patru avioane de vânătoare Su-30SM, două bombardiere de front Su-24M și un divizion de complexe Bal din cpmpunerea marii unități de rachete și artilerie a FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de luptă participante la exercițiu aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. În compunerea acestuia se află o escadrilă de avioane de vânătoare Su-30SM și o escadrilă de avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Complexele de rachete de coastă Bal fac parte din structura Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol a Corpului 22 Armată – Simferopol din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă. Brigada include trei divizioane de rachete mobile, două dotate cu complexe Bastion și unul cu complexe Bal, precum și un divizion staționar, în înzestrarea căruia se află complexe Utes.

Trebuie precizat faptul că exercițiul a fost organizat pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului american Donald Cook. De altfel, imediat după intrarea navei americane în acvatoriul Mării Negre, pe 23 ianuarie, Aviația rusă din Crimeea a simulat un atac direct asupra acesteia. La activități au participat avioane de vânătoare Su-30SM și bombardiere Su-24M, sprijinite de avioane de vânătoare Su-27.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s