Forțele Navale americane vor desfășura exerciții navale în Marea Neagră. Distrugătorul Porter se deplasează în regiune

1

Ambasada americană din Ucraina a anunțat, pe 28.01.2021, că distrugătorul USS Porter se îndreaptă spre Marea Neagră, unde va participa la o serie de exerciții organizate de Forțele Navale ale SUA.

După cum se arată într-un comunicat de presă, distrugătorul USS Porter (DDG-78) va traversa strâmtorile și, în scurt timp, va intra în Marea Neagră, pentru desfășurarea de exerciții privind sprijinul secutității maritime în regiune. Reprezentanții americani, nu au precizat, deocamdată, ce alte nave vor mai lua parte la exerciții.

În prezent, în Marea Neagră se mai află încă un distrugător american, respectiv USS Donald Cook (DDG-75), care a intrat ân regiune pe 23 ianuarie. Misiunea distrugătorului constă în “desfășurarea de operații regulate de sprijinire a securității maritime”.

USS Porter (DDG-78) este un distrugător de apărare antirachetă din clasa Arleigh Burke. Acesta face parte din Escadra a 2-a a Flotei americane din Atlantic. În prezent, este staționat permanent la baza militară spaniolă din Rota. Împreună cu bazele de apărare terestră Aegis din Polonia și România, distrugătoarele americane fac parte din programul de construire a unui sistem european de apărare antirachetă adaptată, pe etape. Armamentul principal este reprezentat de două instalații de lansare ale sistemului Aegis, cu 29 și 61 de celule. Acesta poate transporta rachete de croazieră Tomahawk, precum și rachete de interceptare RIM-66 SM-2 Standard-2 și RUM-139 ASROC PLUR. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Faptul că distrugătorul Porter a început traversarea strâmtorilor spre Marea Neagră a fost confirmat și de Flota a 6-a a SUA din cadrul Forțelor Navale americane din Europa și Africa.

2

Este pentru prima dată în ultimii ani, când partea americană trimite simultan în Marea Neagră două distrugătoare. Probabil, acest fapt reprezintă un avertisment privind creșterea importanței regiunii în viziunea noii conduceri a Statelor Unite.

Probabil că, la fel ca și în cazul distrugătorului Donald Cook, partea rusă va reacționa la intrarea în Marea Neagră a distrugătorului Porter, prin desfășurarea de exerciții în contrapartidă. 

Surse: topwar.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s