Nava de patrulare Serghei Kotov destinată FRMN a fost lansată la apă în Peninsula Crimeea  

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 29.01.2021, la Șantierul Naval Zaliv din Kerci, s-a desfășurat ceremonia de lansare la apă a navei de patrulare Sergehi Kotov, Proiect 22160. Nava urmează să fie predată Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), până la sfârșitul anului 2021.

Serghei Kotov este a patra navă din seria navelor de patrulare Proiect 22160, construite pentru Forțele Navale ale Federației Ruse. Aceasta este destinată pentru paza și apărarea zonei economice maritime, pentru îndeplinirea de misiuni de escortă și împotriva pirateriei maritime, precum și pentru desfășurarea de activități de căutare-salvare.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, începerea construcției navei a avut loc pe 08 mai 2016, iar predarea către beneficiar este planificată în acest an. Nava de patrulare Serghei Kotov va fi introdusă în dotarea FRMN.

În prezent, trei nave Proiect 22160, respectiv Vasili Bykov, Dmitry Rogachev și Pavel Derzhavin, se află deja în serviciul de luptă al FRMN.

Navele din cadrul Proiectului 22160 au fost proiectate de Biroul Nordic de Construcții și Proiectare din Sankt Petersburg. Acestea au un deplasament de până la 1.700 de tone și o autonomie de 60 de zile. Viteza maximă este de 25 de noduri, iar echipajul este format din 60 de militari. Pentru creșterea potențialului în vederea desfășurării de operațiuni de căutare-salvare, pe navă este ambarcat un elicopter de 12 tone. În plus, navele sunt dotate cu echipamente radiotehnice și hidroacustice moderne, precum și cu mijloace de contraacțiune radioelectronică.

În funcție de misiunile îndeplinite, pe navele Proiect 22160 pot fi amplasate module cu complexe de rachete universale și antinavă, complexe de rachete antiaeriene, mijloace de război electronic sau mine.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Toate cele trei nave Proiect 22160 ale FRMN fac parte din compunerea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk. În total, este planificat ca din compunerea brigăzii să facă parte șase nave de acest tip. Pe lângă, nava de patrulare Serghei Kotov, care va fi livrată FRMN în acest an, alte două nave, Viktor Veliky și Nikolai Sipyagin, vor fi introduse în dotarea flotei în 2022 și 2023.

Trebuie remarcat faptul că navele Proiect 22160 sunt dotate cu complexe de rachete de tip Kalibr-NK, ce pot să întrebuințeze rachete de croazieră de tip Kalibr și Onyks, precum și rachete hipersonice Zircon în perspectivă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s