Fregata Amiral Makarov a FRMN a desfășurat exerciții navale, pe fondul prezenței navelor americane în zonă

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 29.01.2021, echipajul fregatei Amiral Makarov a desfășurat un complex de exerciții navale în acvatoriul Mării Negre, pe fondul prezenței în zonă a distrugătoarelor americane Porter și Donald Cook. Pe timpul ducerii luptei navale, marinarii ruși au desfășurat activități de distrugere a adversarului.

“Echipa de apărare antiaeriană a fregatei a descoperit o țintă aeriană, după care, personalul a executat bruiaj activ și pasiv, cu întrebuințarea mijloacelor de război electronic”, se arată în comunicatul de presă al flotei.

De asemenea, militarii unității de luptă rachete și artilerie de pe navă au desfășurat un antrenament privind aducerea armamentelor în stare de întrebuințare în luptă și au dus lupta navală cu ținte simulate.

Se așteaptă ca, pe timpul ieșirii pe mare, să fie efectuate și antrenamente de luptă pentru vitalitatea navei și de organizare a pazei și apărării acesteia. În cadrul etapei următoare de pregătire pentru luptă, echipajul fregatei va efectua un exercițiu comun cu un divizion de complexe de rachete de coastă Bastion.

Joi, 28 ianuarie, s-a anunțat faptul că forțe și mijloace ale FRMN urmăresc acțiunile distrugătorului american Porter, care a intrat în Marea Neagră la ora 19.00.

De asemenea, pe 23 ianuarie, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a infromat că FRMN monitorizează acțiunile distrugătorului american Donald Cook, după intrarea acestuia în Marea Neagră. Pe fondul prezenței navei în zonă, un divizion de complexe de rachete de coastă Bastion a efectuat marș în unul dintre raioanele de poziție din Crimeea, pentru desfășurarea de exerciții.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s