Reacția NATO la anexarea Crimeii. Exerciții navale în acvatoriul Mării Negre

1

După cum a informat Vocea Americii, citând declarații ale purtătorului de cuvânt al NATO și ale reprezentanților Flotei a 6-a, pe 28.01.2021, distrugătoarele americane Porter și Donald Cook, au efectuat, în comun cu avioane ale NATO și US Navy, o operațiune navală în acvatoriul Mării Negre.

Distrugătorul american Porter a intrat în Marea Neagră pe 28 ianuarie. Nava a luat parte la operațiunea navală pentru a practica interoperațiunea cu aliații NATO, precum și cu distrugătorul american Donald Cook, din clasa Arley Burke și cu petrolierul Laramie din clasa Kaiser, aflate în Marea Neagră.

2

NATO a salutat operațiunile care implică nave americane în Marea Neagră.

„Marea Neagră este importantă pentru NATO din punct de vedere strategic. Trei aliați: Bulgaria, România și Turcia sunt țări de coastă, în timp ce Georgia și Ucraina sunt parteneri apropiați. Ca răspuns la anexarea incorectă și ilegală a Crimeii de către Rusia de la Ucraina, precum și la continuarea militarizării Mării Negre, Alianța și-a sporit prezența defensivă în regiune și continuă să mențină hotărât securitatea în Marea Neagră”, a spus într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

3

Lungescu a menționat că flotele NATO operează în mod regulat în Marea Neagră și patrulează apele din zonă timp de aproximativ două treimi din an.

De asemenea, Forțele Aeriene ale Spaniei au desfășurat șase avioane de vânătoare în România timp de două luni, pentru poliție aeriană.

„NATO își consolidează, de asemenea, sprijinul pentru Georgia și Ucraina, printre altele, prin instruirea Gărzii de Coastă și prin schimbul de informații”, a adăugat o purtătoare de cuvânt a NATO.

„Navele sau avioanele noastre, noi suntem aici, în Marea Neagră, pentru a sprijini Bulgaria, Georgia, Turcia, Ucraina și România”, au precizat și reprezentanții Flotei a 6-a americane, într-un comunicat postat pe Twitter. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au confirmat prezența în Marea Neagră, pe 28 ianuarie, a unui avion de patrulare antisubmarine de tip P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA.

4

Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Acesta a evoluat la sud-vest de Peninsula Crimeea.

Surse: diana-mihailova.livejournal.com, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s