Aviația militară rusă a repetat simularea lovirii distrugătorului american Porter aflat în acvatoriul Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit unor postări ale utilizatorilor ruși de pe Twitter, pe 01.02.2021, Aviația rusă a desfășurat o nouă operațiune pentru detectarea și distrugerea navei americane Porter în Marea Neagră. Activitățile au fost similare cu cele efectuate cu două zile înainte, pe 30 ianuarie.

La acțiunile offensive au participat atunci opt avioane de luptă, între care două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare Su-30SM, două bombardiere de front Su-34 și două avioane de bombardament Su-24M. Acestea au decolat de pe aerodromurile Saki (Su-30SM) și Gvardeiskoe (Su-24M) din Crimeea și, respectiv, Krymsk (Su-34 și Su-27) din Ținutul Krasnodar.

Tehnica de aviație întrebuințată provine atât de la Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), cât și de la structuri ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Astfel, avioanele de vânătoare Su-30SM aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. Aeronavele de bombardament Su-24M fac parte din compunerea Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Avioanele de  Su-27 provin de la Regimentul 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk, iar bombardierele de front Su-34 de la Regimentul 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk al aceleiași divizii.

Trebuie remarcat faptul că, deși operațiunea din 30 ianuarie nu este prima de acest gen executată de forțele ruse, aceasta a avut cel puțin două elemente de noutate. În primul rând, este vorba despre geografia extinsă a activităților. Pentru prima dată, la simularea de atacuri asupra unor nave americane aflate în Marea Neagră a fost folosit, pe lângă Peninsula Crimeea, și Ținutul Krasnodar, respectiv aerodromul din Krymsk. De asemenea, pentru prima dată, au fost implicate în operațiuni bombardierele de front de tip Su-34 ale Regiunii Militare Sud, care nu au ca misiune primordială lupta împotriva navelor adversarului.

Atacuri aeriene asupra unor nave americane aflate în Marea Neagră au mai fost efectuate de curând de către Aviația rusă din regiune. Cel mai recent, a avut loc chiar pe  23 ianuarie, asupra distrugătorului american Donald Cook. La acesta au participat șase avioane de luptă, între care două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M. De asemenea, un atac aproape similar a fost executat și pe 24 noiembrie 2020, asupra aceluiași distrugător Donald Cook, aflat într-un raion maritim situat la sud-est de Constanța. La activitățile de atunci au participat două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare multirol Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M. Aeronavele Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek, iar cele de tip Su-30SM și Su-24M de pe cel din Saki.

De asemenea, pe 27.06.2020, zece avioane dislocate în Crimeea au simulat un atac aerian asupra distrugătorului USS Porter, aflat în Marea Neagră, în zona Georgiei. Șase avioane de luptă (patru bombardiere Su-24M și două avioane de vânătoare Su-30SM) au decolat de pe aerodromul din Saki, iar alte patru (avioane de vânătoare Su-27) de pe aerodromul din Belbek. Acțiunile acestora au fost coordonate de un avion Awacs de tip A-50U, care a evoluat în centrul Mării Negre.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, în Marea Neagră se află o grupare navală a SUA, care include distrugătoarele Donald Cook și Porter, precum și petrolierul Laramie. Acestea au intrat în Marea Neagră pe 23 ianuarie, 28 ianuarie și, respectiv, 24 ianuarie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s