Avioane Su-34 din sud-vestul Rusiei au întrebuințat complexele de război electronic de tip Khibiny  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 02.02.2021, piloți ai avioanelor multirol de vânătoare și bombardament Su-34 au executat elemente complexe de pilotaj și lansări de bombe, într-un poligon din Regiunea Rostov.

În timpul zilei de zbor, echipajele bombardierelor Su-34 ale regimentului de aviație mixtă au desfășurat elemente complexe de pilotaj, deplasându-se cu viteze de până la 1.900 de kilometri pe oră. În zbor, echipajele au efectuat viraje în regim de forțaj al motorului, precum și alte figuri de pilotaj, la o altitudine de până la 6.000 de metri.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor, piloții au întrebuințat complexele de suprimare radioelectronică de tip Khibiny, fapt ce le-a permis să depășească sistemul de apărare antiaeriană al adversarului convențional.

Prin utilizarea complexelor suspendate de suprimare radioelectronică, echipajele bombardierelor Su-34 au creat ținte false pentru mijloacele de apărare antiaeriană de la sol, acoperindu-și pozițiile reale din spațiul aerian.

Bombardamentele au fost efectuate cu muniții explozive cu fragmentație de tip P-50T, de la altitudini cuprinse între 500 și 1.000 de metri, asupra unor ținte terestre care imitau tehnica blindată și fortificațiile adversarului. Distrugerea cu succes a țintelor a fost confirmată de mijloacele pentru control obiectiv.

În total, la zborurile de instrucție și antrenament au fost implicate aproximativ 10 avioane de vânătoare și bombardament Su-34, 15 unități de tehnică terestră și peste 100 de militari aparținând personalului navigant, grupului de conducere a zborurilor și asigurării tehnice de la sol. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de zbor s-au desfășurat în cadrul Regimentului 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Regimentul dispune de 36 de avioane de vânătoare-bombardament Su-34, care sunt incluse în trei escadrile de aviație. Avioanele au fost introduse în dotarea regimentului în perioada 2013-2015.

Trebuie remarcat faptul că, în ultima perioadă, avioanele de tip Su-34 din sud-vestul Federației Ruse au devenit foarte active. Între altele, la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, acestea au apărut și deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Împreună cu avioane de vânătoare (Su-27 și Su-30SM) și bombardiere de front (Su-24M), acestea au participat la simularea executării unor atacuri împotriva distrugătoarelor americane Donald Cook și Porter, aflate în prezent în acvatoriul Mării Negre.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s