Nave de desant din compunerea FRMN au executat trageri de artilerie în acvatoriul Mării Negre  

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 03.02.2021, navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocherkassk au executat trageri de artilerie în Marea Neagră.

“În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajele navelor mari de desant Cezar Kunikov și Novocherkassk ale FRMN au executat un complex de trageri de artilerie asupra unor ținte maritime, de coastă și aeriene, în poligoane din acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

După cum au informat reprezentanții Statului major al FRMN, “în cadrul activităților au fost îndepliniți algoritmi de acțiune privind sprijinirea debarcării desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat. Echipajele navelor au executat trageri cu instalațiile de artilerie asupra unor ținte de coastă ce imitau puncte de foc și puncte de conducere a apărării antidesant”.

După efectuarea manevrelor pe mare pentru îndepărtarea de linia de coastă, echipajele navelor mari de desant Cezar Kunikov și Novocherkassk au desfășurat activități de respingere a mijloacelor de atac aerian ale adversarului convențional.

Exercițiile au fost efectuate pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătoarelor americane Donald Cook și Porter.

Distrugătorul purtător de rachete USS Porter (DDG-78) a intrat în acvatoriul Mării Negre în cursul săptămânii trecute. După cum a informat Flota a 6-a operativă a SUA, distrugătorul, care este dotat cu sistemul de apărare antirachetă Aegis și cu rachete de croazieră Tomahawk, cu raza de acțiune de 1.600 de kilometri, “a fost deplasat în Marea Neagră pentru desfășurarea unei operații de asigurare a securității maritime în regiune”.

Pe 23 ianuarie, în Marea Neagră a intrat distrugătorul similar USS Donald Cook (DDG-75), care poate să poarte până la 56 de rachete de croazieră Tomahawk. Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că FRMN a început monitorizarea acestuia.

În Marea Neagră se află, de asemenea, și petrolierul USNS Laramie, care a venit în zonă pe 25 ianuarie. Acesta va asigura navele de luptă cu combustibili și toate rezervele necesare pentru ca ele să nu fie nevoite să intre în porturi.

USS Porter, împreună cu distrugătoarele USS Donald Cook, USS Roosevelt și USS Ross, este dislocat pe baze permanente în Europa, la Baza Militară spaniolă din Rota. Împreună cu bazele terestre ale sistemului Aegis din Polonia și România, acestea fac parte din programul de construire a sistemului european adaptat de apărare antirachetă.

După începutul crizei din estul Ucrainei, în Marea Neagră se află în mod regulat nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale SUA și altor state membre NATO. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocherkassk aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Probabil că, în această perioadă, navele îndeplinesc misiuni de curs de tip K-2 pe mare.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s