Peste 13.000 de militari ruși au ieșit în poligoanele de pregătire pentru luptă din Regiunea Mării Negre  

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 05.02.2021, că peste 200 de subunități aparținând Trupelor de Rachete și Artilerie au efectuat marșuri combinate către poligoanele militare, în vederea participării la tabere de instrucție.

Artileriștii ruși au fost scoși în 20 de poligoane din Regiunile Astrakhan, Rostov și Vogograd, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, Republicile Crimeea și cele din Caucazul de Nord (Cecenia, Daghestan, Ingushetia și Osetia de Nord), precum și de pe teritoriile bazelor militare din străinătate din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

Marșurile au fost executate atât în compunerea coloanelor auto, cât și cu ajutorul platformelor feroviare. În medie, subunitățile au parcurs distanțe de aproximativ 2.000 de kilometri.

Pe timpul taberelor de instrucție sunt planificate peste 200 de exerciții tactice cu trageri de luptă la nivel baterie, precum și aproximativ 60 de activități de control privind executarea tragerilor și conducerea focului la nivel divizion. În total, subunitățile din cadrul Trupelor de Rachete și Artilerie vor îndeplini peste 5.000 de misiuni de foc.

În etapa finală a activităților desfășurate în poligoane, vor fi executate antrenamente de conducere a focului cu lansări de rachete și trageri de luptă cu complexele de rachete Iskander, Bal și Bastion, cu lansatoarele multiple de proiectile reactive Tornado-G, Uragan și Smerci, cu tunurile autopropulsate Msta-SM2, Akatsia și Gvozdik, cu instalațiile autopropulsate Nona și alte sisteme, inclusiv aruncătoarele de mine autopropulsate Tiulpan, cu calibrul de 240 de milimetri și puștile de artilerie Pion, cu calibrul de 203 milimetri.

Particularitățile exercițiilor vor consta în întrebuințarea la maximum pe timpul îndeplinirii misiunilor de foc a complexelor dotate cu aparate de zbor fără pilot, precum și a mijloacelor de cercetare de artilerie, ca de exemplu complexele mobile de radiolocație Zoopark, Aistenok, Soboliatnik și altele.

În total, la taberele de instrucție ale subunităților Trupelor de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Sud participă peste 13.000 de militari, precum și aproximativ 4.000 de unități de tehnică militară și specială, inclusiv drone. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: De regulă, în timpul unui an de instrucție, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se desfășoară două cicluri de tabere de instrucție, organizate pe arme, cu o durată de aproximativ patru săptămâni fiecare.

Primul dintre acestea are loc în februarie-martie, în timpul perioadei de instrucție de iarnă, iar cel de-al doilea în august-septembrie, în cadrul perioadei de instrucție de vară.

Activitățile de intrucție pentru luptă desfășurate în poligoane se încheie cu executarea de exerciții tactice cu trageri de luptă la nivel companie și batalion sau similare (baterie, divizion).

După ce în anul 2020, taberele de instrucție au fost restrânse din cauza pandemiei de coronavirus, se pare că, în acest an, ele vor fi efectuate la același nivel cu anii anteriori.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s