Federația Rusă va dota submarinele diesel-electrice din clasa Lada cu rachete de croazieră de tip Kalibr  

foto

Directorul general al Șantierului Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, Aleksandr Buzakov, a declarat, pe 09.02.2021, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, că primele două submarine diesel-electrice din producția de serie Proiect 677, clasa Lada, vor fi dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

Submarinele Kronștadt și Velikie Luky, al doilea și al treilea submarin Proiect 677, se află în diverse stadii de producție de peste 15 ani, iar predarea lor către Forțele Navale este planificată pentru anul 2022. Primul submarin al proiectului, Sankt Petersburg, dotat numai cu mine și torpile, a fost livrat către Forțele Navale încă din anul 2010.

“Spre deosebire de Sankt Petersburg, următoarele două submarine vor fi dotate cu noile rachete de croazieră de tip Kalibr. De asemenea, acestea vor primi și un nou motor electric, mult mai puternic și mai silențios”, a precizat Buzakov.

Pe timpul construirii submarinelor, proiectul acestora a fost modificat de mai multe ori. În special, a fost planificată echiparea submarinelor cu o instalație anaerobă, care nu a fost creată încă în Federația Rusă. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primul submarin de generația a patra din clasa Lada, B-585 Sankt Petersburg se află în exploatare experimentală la Flota de Nord, începând din 08.05.2010. Al doilea și al treilea submarin de acest tip, B-586 Kronștadt și B-587 Velikie Luky, sunt destinate Flotei din Oceanul Pacific și Flotei de Nord. În timp ce submarinul Kroștadt se află în teste de marș, Velikie Luky urmează să fie lansat la apă.

Pentru alte trei submarine din clasa Lada au fost încheiate contractele, iar începerea construcției primelor două este planificată pentru anul 2022. Acestea vor fi predate Forțelor Navale în 2025 și respectiv 2027.

În final, cele șase submarine de acest tip vor fi împărțite în mod egal între Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific.

Trebuie precizat faptul că, pentru Flota rusă din Marea Neagră a fost construită o serie de șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3, clasa Varșavyanka. De asemenea, pentru Flota din Oceanul Pacific se află în construcție o altă serie formată din șase submarine de acest tip. Ca și în cazul submarinelor din clasa Lada, acestea sunt dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr.  

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s