Aviația de Asalt din sud-vestul Federației Ruse a primit în dotare încă un avion de tip Su-25SM3  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 17.02.2021, că Aviația de Asalt a primit încă un avion profund modernizat de tip Su-25SM3, care a zburat de la întreprinderea producătoare până pe aerodromul de dislocare permanentă.

Avionul a sosit la unitatea de aviație din Ținutul Stavropol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiariană, după ce a parcurs peste 800 de kilometri.

Avionul de atac îmbunătățit de tip Su-25SM3, utilizează un sistem perfecționat de dirijare și poate lansa rachete sau bombe de aviație, chiar și la o distanță considerabilă de o țintă dată sau dincolo de nori. Pilotul aeronavei are nevoie numai de coordonatele exacte ale obiectului.

Reprezentanții serviciilor tehnice ale unității de aviație au verificat funcționarea tuturor agregatelor și mecanismelor avionului Su-25SM3, în vederea exploatării acestuia în regimurile cerute.

De la începutul acestui an, Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiariană a Regiunii Militare Sud a primit deja în dotare opt elicoptere și două avioane. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de asalt modernizat de tip Su-25SM3 a fost livrat  Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk. Anterior, în dotarea acestuia se afla o escadrilă de aviație dotată cu avioane Su-25SM3, iar pe 18.02.2020 regimentul a mai primit încă trei avioane de acest tip, cu care a început completarea celei de-a doua escadrile.

În Regiunea Militară Sud se mai află un regiment de aviație dotat cu avioane de asalt de tip Su-25SM3. Este vorba despre Regimentul 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În anul 2018, în dotarea regimentului a fost introdusă o escadrilă de avioane de acest tip, care includea 12 avioane Su-25SM3. Pe 08.04.2020, unitatea a mai primit încă un lot de aeronave de asalt modernizate, format, probabil, din trei avioane Su-25SM3.

Astfel, Aviația de Asalt a Regiunii Militare Sud dispune în prezent de peste 30 de avioane modernizate de tip Su-25SM3.

În total, Aviația de Asalt din sud-vestul Federației Ruse include cinci escadrile de avioane de tip Su-25, în diverse versiuni (Su-25Su-25SMSu-25SM3Su-25UB). Pe lângă cele două regimente din Primorsko-Akhtarsk și Budennovsk, în compunerea cărora se află patru escadrile de avioane de asalt, în Crimeea se mai află o escadrilă de avioane Su-25SM, care aparține Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s