Rusia a ridicat în aer două avioane Su-27 pentru interceptarea unor aeronave militare franceze deasupra Mării Negre  

0

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 17.02.2021, două avioane de vânătoare Su-27 au decolat pentru interceptarea unui grup de avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Franței deasupra acvatoriului Mării Negre.

“Echipajele avioanelor de vânătoare rusești au identificat țintele aeriene ca fiind un grup de aeronave ale Forțelor Aeriene ale Franței, format dintr-un avion-cisternă K-135 și două avioane Mirage-2000 și le-a escortat deasupra apelor neutre ale Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al centrului, preluat de agenția Interfax.

“Zborul avioanelor rusești s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții ruși.

“După îndepărtarea avioanelor militare străine de frontiera de stat a Federației Ruse, avioanele de vânătoare rusești au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă. Aeronavele franceze nu au încălcat frontiera aeriană rusă”, au concluzionat reprezentanții centrului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au confirmat prezența deasupra apelor neutre ale Mării Negre a unui avion-cisternă de tip Boeing K-135FR aparținând Forțelor Aeriene ale Franței.

1

Avionul, cu numărul de bord 735 și indicativul radio FAF4091, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 5950 metri, cu o viteză de circa 328 de kilometri pe oră.

2

Aeronava franceză a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud de Peninsula Crimeea.

Trebuie precizat faptul că, un avion-cisternă francez, cu numărul de bord 737 și indicativul radio FAF4090, a efectuat un zbor aproape similar în Marea Neagră și pe 16 februarie. Este posibil ca acesta să fi însoțit în regiune tot un grup de avioane tactice.

3

Ținând cont de traiectul de zbor urmat de avionul francez pe 17 februarie, cel mai probabil, avioanele de vânătoare rusești de tip Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek din Crimeea. Acestea aparțin Regimentului 38 Aviație de Vânătoare din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s