Nava purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN se îndreaptă spre Marea Mediterană  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 28.02.2021, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, în direcția Mării Mediterane.

Astfel, echipajul navei desfășoară transferul planificat din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată.

Orekhovo-Zuevo va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo urmează să înlocuiască în Marea Mediterană nava similară Vyshny Volochek, aflată în misiune de la începutul lunii noiembrie 2020.

Navele rusești Proiect 21631 sunt dotate cu complexul de rachete Kalibr-NK, ce poate să utilizeze rachete de croazieră de tip Kalibr sau Onyks. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navei rusești prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de surse locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta.

2

Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparține Brigăzii 41 Vedete purtătoare de rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Nava, aflată în compunerea FRMN din 10.12.2018, a mai îndeplinit misiuni în Marea Mediterană și în prima parte a anului 2020. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 21 aprilie.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s