Două bombardiere strategice americane B-52H au zburat din SUA până în proximitatea frontierelor Iranului  

foto

Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 07.03.2021, pe fondul tensiunilor dintre autoritățile de la Washington și Teheran, două bombardeire strategice americane de tip B-52H Stratofortress au efectuat un zbor fără aterizare de pe teritoriul SUA și până în Orientul Apropiat, în proximitatea frontierelor Iranului, și retur. Agenția a citat postări ale surselor americane și britanice de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare, care au stabilit traiectele de zbor ale aeronavelor după semnalul transponderelor de la bord.

Se precizează că misiunea a avut un caracter evident de afișare a forței în raionul Golfului Persic.

Este vorba deja despre cel de-al șaptelea zbor de acest fel al unor bombardiere americane efectuat în ultimele patru luni în proximitatea frontierelor iraniene.

Potrivit datelor din sursele publice, cele două bombardiere B-52H aparțin Aripii 5 Bombadament de la Baza Aeriană Mainot din statul Dakota de Nord. Acestea au efectuat un transfer transatlantic peste Strâmtoarea Gibraltar, Marea Mediterană, Israel, Iordania și Arabia Saudită, până deasupra Golfului Persic, la sud de granița iraniană.

Zborul de mai multe ore al bombardierelor peste Oceanul Atlantic și până în Orientul Apropiat a fost asigurat de avioane-cisternă ale Forțelor Aeriene ale SUA de tip KC-135R și KC-10A. În timpul zborului deasupra Orientului Apropiat, avioanele B-52H au fost escortate de avioane de vânătoare F-16.

Misiuni similare au fost efectuate de către perechi formate din câte două avioane B-52H pe 07, 17 și 27 ianuarie, precum și pe 03 și 30 decembrie, precum și pe 21 noiembrie anul trecut. Zborurile au fost confirmate oficial de Comandamentul Central al Forțelor Armate ale SUA.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborul bombardierelor americane din 07 martie a fost confirmat și de sursele rusești și italiene de monitorizare a aviației de pe Twitter. Din postările acestora rezultă faptul că cele două aeronave au avut numerele de înregistrare 60-0012 și 61-0039. Unul dintre acestea a întrebuințat în mod sigur indicativul radio GRIM11, iar cel de-al doilea, probabil, indicativul GRIM12.

foto 1

Prima realimentare în aer, a avut loc înainte de ieșirea în Oceanul Atlantic de pe teritoriul american, de la un avion-cisternă cu numărul de înregistrare 79-0434. A doua realimentare a fost efectuată la intrarea în Marea Mediterană, după traversarea Strâmtorii Gibraltar. Pentru efectuarea acestei proceduri, au fost întrebuințate avioanele-cisternă cu numerele de înregistrare 58-0113 și 60-0344, care au decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Avionul-cisternă cu numărul de înregistrare 60-0344 a folosit indicativul radio QID869.

foto 2

Probabil, la întoarcerea bombardierelor B-52H către teritoriul american a fost folosită aceeași procedură, fiind realizate alte două realimentări în aer.  

foto 3
Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s