Germania a avertizat asupra unor noi amenințări militare venite din Rusia și China  

foto

Într-un document intern al Ministerului german al Apărării, aflat la dispoziția publicației Welt am Sonntag și citat de agenția de presă rusă RIA Novosti pe 07.03.2021, se arată că “Rusia urmărește obiectivul destabilizării și slăbirii NATO”, iar “China încearcă să modifice ordinea internațională, în conformitate cu interesele sale”.

Potrivit publicației germane, ministerul a avertizat cu privire la o amenințare tot mai mare din cauza revendicărilor de putere și a noilor capabilități militare ale Rusiei și Chinei.

În document se precizează că reprezentanții Ministerului Apărării sunt deosebit de îngrijorați din cauza introducerii în dotarea armatei ruse a unor noi rachete cu rază lungă de acțiune, “hipersonice, de mare precizie și greu de interceptat”. De asemenea, aceștia consideră alarmante și investițiile mari pentru “menținerea unui potențial crescut al unui atac nuclear de răspuns de pe mare”, precum și “modernizarea cu prioritate a capabilităților nucleare”. Partea germană susține că Rusia dispune de 6.375 de focoase nucleare.

În același timp, experții Ministerului german al Apărării apreciază că 840.000 de militari ruși sunt bine pregătiți și pot fi redislocați rapid. “Forțele Armate convenționale ale Rusiei sunt capabile să obțină superioritatea într-un timp scurt, într-un anumit teritoriu”, se arată în document.

Potrivit experților germani, între punctele slabe ale armatei ruse pot fi considerate posibilitățile limitate pe mare la scară globală și lipsa dronelor de atac.

După cum a informat publicația, pentru Rusia “Forțele Armate reprezintă un instrument al puterii politice”, iar “cu costuri relativ mici sunt generate beneficii maxime”.

Potrivit Welt am Sontag, în ceea ce privește China, trebuie spus faptul că, după analiza capabilităților militare ale Beijingului (drone de atac moderne, 6.850 de tancuri, peste două milioane de militari, 1.600 de avioane de vânătoare, un număr imens de rachete și un potențial nuclear în expansiune sistematică), reprezentanții Ministerului german al Apărării au ajuns la concluzi că “China începe să depășeasccă Rusia la influența globală, inclusiv în ceea ce privește vânzarea de arme și cooperarea militară”.

Reprezentanții chinezi au afirmat în repetate rânduri că puterea nucleară a Chinei nu este la același nivel cu cele ale SUA și Rusiei. Ca urmare, încă nu este momentul ca partea chineză să participe la negocierile privind dezarmarea nucleară.

În replică la informațiile apărute în presa germană, agenția de presă rusă RIA Novosti a semnalat faptul că politicienii occidentali fac periodic declarații referitoare la “amenințarea rusă”. Potrivit acesteia, reprezentanții ruși au subliniat în repetate rânduri că Rusia nu va ataca niciodată un stat membru NATO, dar Occidentul folosește această scuză pentru a desfășura mai multe echipamente și mai mulți militari în apropierea frontierelor rusești.

În ultimii ani, Federația Rusă a reclamat activitatea fără precedent a NATO la granițele sale occidentale. Alianța își extinde inițiativele și le motivează prin nevoia de “descurajare a agresiunilor rusești”. Autoritățile de la Moscova și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea privind întărirea forțelor NATO în Europa. Kremlinul a anunțat că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, dar nu va ingnora acțiunile ce pot fi periculoase pentru interesele sale.

Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a atras atenția asupra faptului că percepția din țările străine cu privire la noile tipuri de arme ale Rusiei s-a schimbat. Dacă la început reprezentanții Occidentului le-au privit cu neîncredere și “au chicotit” pe seama lor, acum se solicită luarea în calcul a acestora și introducerea lor pe agenda negocierilor.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s