Mai multe nave ale FRMN au traversat strâmtorile de la Marea Neagră. Un submarin a intrat în Mediterană  

2

Analiză remnmilitaryblog.com

În ultimele zile, potrivit surselor de pe Twitter, care monitorizează tranzitul navelor prin strâmtori, s-a constatat că mai multe nave aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele. De asemenea, submarinul Rostov pe Don al FRMN a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană.

În seara zilei de 08.03.2021, petrolierul Iman din compunerea FRMN a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane. Probabil, nava urmează ca, în perioada următoare, să îndeplinească misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

1

Anterior, pe 07 martie, nava mare de desant Saratov a FRMN a trecut prin strâmtoare în direcția Mării Mediterane. Aceasta efectuează un nou transport pe ruta Novorossiysk – Tartus, în sprijinul trupelor ruse dislocate în Siria. Cu trei zile mai devreme, pe 04 martie, și nava mare de desant Novocherkassk a tranzitat strâmtorile de la Marea Neagră, revenind la Sevastopol, după o nouă misiune în Siria.

Navele aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acestea  participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Pe 07 martie, submarinul Rostov pe Don al FRMN a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană. Acesta este însoțit de remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru din compunerea FRMN.

3

Trebuie remarcat faptul că submarinul, care revine în Marea Mediterană după efectuarea unor reparații planificate la Șantierul Naval din Kronștadt, a fost supravegheat intens de avioane antisubmarin de tip P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane. Acestea au survolat în mod repetat raioanele în care s-a aflat submarinul, atât înainte, cât și după intrarea în Marea Mediterană.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s