Avioane de vânătoare japoneze F-15 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în Marea Japoniei  

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 11.03.2021, avioane de vânătoare japoneze de tip F-15 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS, care au zburat deasupra Mării Japoniei și în partea de nord-vest a Oceanului Pacific.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei și Oceanului Pacific. Acestea au fost excortate de avioane de vânătoare Su-35S ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost însoțite de avioane de vânătoare F-15 din cadrul Forțelor Aeriene ale Japoniei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Tass și Interfax.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că zborul avioanelor Tu-95MS a durat peste nouă ore. Acesta a fost efectuat în strictă conformitate nu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice rusești de tip Tu-95MS au decolat, probabil, de pe aerodromul Ukrainka din Regiunea Amur. Acestea aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Este pentru prima dată în acest an, când bombardierele rusești din Extremul Orient îndeplinesc misiuni de patrulare în proximitatea frontierelor Japoniei. Ultimul zbor similar a fost efectuat pe 06.11.2020.

Surse: tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s