Trupele ruse au primit în dotare primul bombardier Su-34 modernizat dintr-un nou contract pentru 20 de aeronave  

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 11.03.2021, în dotarea regimentului de aviație mixtă din Regiunea Chelyabinsk a fost introdus un avion modernizat de vânătoate-bombardament de tip Su-34, de generație 4++.

Piloții și personalul tehnic din cadrul regimentului au preluat avionul de la întreprinderea producătoare și au efectuat transferul acestuia pe aerodromul de dislocare permanentă din Regiunea Chelyabinsk.

Avionul modernizat Su-34 dispune de noi echipamente speciale, care au extins posibilitățile aeronavei de descoperire a țintelor aeriene și terestre, precum și arsenalul de armamente întrebuințate.

Avionul sosit în Regiunea Militară Centru este primul avion de vânătoare-bombardament Su-34 introdus în dotarea armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a regiunii în anul 2021. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierul de front modernizat Su-34 a fost introdus în dotarea Regimentului 2 Aviație Mixtă dislocat pe aerodromul Shagol din Regiunea Chelyabinsk. Acesta face parte din Divizia 21 Aviație Mixtă a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Centru.

În compunerea regimentului se află două escadrile de aviație de bombardament, dotate cu 24 de avioane Su-34, primite în înzestrare în perioada 2017-2019. A treia escadrilă a regimentului dispune de 12 avioane de cercetare de tip Su-24MR. Probabil că, pe aerodromul din Shagol se mai află în exploatare și un număr neprecizat de bombardiere Su-24M, aflate în dotare înainte de modernizarea înzestrării și primirea noilor aeronave Su-34.

Avionul primit pe 11 martie este primul dintr-un lot de 20 de avioane de acest tip contractate de Ministerul rus al Apărării în vara anului 2020. Acestea vor fi livrate la trupe în perioada 2021-2022.

Este vorba despre avioane Su-34 ușor modernizate, în baza lecțiilor învățate în timpul exploatării acestora și întrebuințării în conflictul din Siria.

În paralel, este în curs de dezvoltare și o versiune profund modernizată a avionului de vânătoare și bombardament, respectiv Su-34M. Un contract pentru producerea și livrarea avioanelor de acest tip urmează să fie încheiat între Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi.

Până în prezent, între cele două părți au fost încheiate și realizate două contracte, pentru 124 de avioane Su-34. Un prim contract, pentru 32 de aeronave a fost încheiat în noiembrie 2008, iar cel de-al doilea, pentru 92 de avioane, a fost parafat în februarie 2012. Implementarea acestora a fost finalizată în anul 2020.

Cu aeronavele primite, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au format 10 escadrile și au dotat cu acestea câte un regiment de aviație din fiecare regiune militară. Cu excepția Regiunii Militare Sud, al cărui regiment are trei escadrile de avioane Su-34 (36 de aeronave), toate celelalte regimente sunt formate din două escadrile (24 de aeronave). A zecea escadrilă de avioane Su-34 se află în serviciu la centrul Forțelor Aerocosmice din Lipetsk, pentru pregătirea piloților.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s