O dronă americană de cercetare strategică RQ-4B-40 a zburat din nou în Regiunea Mării Negre  

foto 10

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 11.03.2021, o dronă americană de cercetare strategică a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.850 de metri, cu o viteză de circa 700 de kilometri pe oră.

foto 11

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

foto 12

Ulterior, drona a traversat Marea Neagră și a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat trupele ruse din Nagorno-Karabah.

foto 13

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră și a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud de Peninsula Crimeea. La una dintre acestea, aparatul de zbor fără pilot a trecut la distanță mică de Sevastopol.

foto 14

În continuare, traiectul de zbor al dronei a urcat pe lângă peninsula Crimeea și a trectu în spațiul aerian al Ucrainei. Probabil, aceasta va efectua mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

foto 15

Aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat zboruri în regiune pe 04 martie și 04 februarie. De la începutul anului 2021, aceasta a mai fost prezentă în Regiunea Mării Negre pe 07 și 21 ianuarie.

De asemenea, la sfârșitul anului 2020, drona a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s