Peninsula Crimeea și Regiunea Kaliningrad scanate insistent de mijloace de cercetare aeriană ale NATO  

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit cotidianului Krasnaya Zvezda, în ultima săptămână, radarele rusești au înregistrat peste 50 de zboruri ale unor mijloace de cercetare străine în proximitatea frontierelor Federației Ruse. Astfel, 34 de avioane de cercetare și 22 de drone străine au îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance), în special în apropierea Peninsulei Crimeea și Regiunii Kaliningrad.

Aceste zboruri vizează culegerea de informații privind situația mișcărilor de trupe și a activităților desfășurate de Forțele Armate rusești. În baza lor sunt actualizate hărțile digitale ale unui câmp de luptă potențial și pot fi stabilite ținte pentru o eventuală întrebuințare a rachetelor de croazieră.

De exemplu, pe 11.03.2021, în Marea Neagră s-au aflat două mijloace de cercetare americane, respectiv o dronă de cercetare strategică RQ-4B-40 și un avion de cercetare radioelectronică RC-135W.

foto 2

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.850 de metri, cu o viteză de circa 700 de kilometri pe oră.

foto 3

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, drona a traversat Marea Neagră și a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat trupele ruse din Nagorno-Karabah.

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră și a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud de Peninsula Crimeea. La una dintre acestea, aparatul de zbor fără pilot a trecut la distanță mică de Sevastopol.

În continuare, traiectul de zbor al dronei a urcat pe lângă peninsula Crimeea și a trectu în spațiul aerian al Ucrainei. Probabil, aceasta va efectua mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat zboruri în regiune pe 04 martie și 04 februarie. De la începutul anului 2021, aceasta a mai fost prezentă în Regiunea Mării Negre pe 07 și 21 ianuarie.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint, cu numărul de bord ZZ666 și indicativul radio RRRT220, a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.240 de metri, cu o viteză de circa 890 de kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Ucrainei.

foto 4

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea.  

În ceea ce privește Regiunea Kaliningrad, trebuie precizat faptul că în proximitatea acesteia zboară zilnic avioane de cercetare și drone aparținând SUA și NATO, precum și Forțelor Armate ale Suediei.

În ultima perioadă, deasupra apelor neutre ale Mării Baltice, precum și în spațiile aeriene ale Poloniei și statelor baltice, au fost semnalate avioane și drone de tip P-8A Poseidon, RC-135V Rivet Joint, RQ-4B Global Hawk, E-8C Joint Stars, RC-12X, E-3A Sentry sau Gulfstream.

Surse: twitter.com, redstar.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s