Rușii caută teroriștii sirieni sub pământ. Pe aerodromul Khmeimim a fost dislocat un georadar Oko-3  

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 12.03.2021, că militarii ruși din cadrul Bazei Aeriene Khmeimim din Siria au primit un georadar special de tip Oko-3, care este destinat pentru descoperirea golurilor de sub pământ.

După cum a declarat comandantul Trupelor de Geniu ale Grupării de trupe ruse din Siria, locotenent colonel Pavel Reutsky, acesta va fi întrebuințat pentru căutarea eventualelor tuneluri săpate de militanții sirieni în scopuri diversioniste.

“Georadarul Oko-3 a fost conceput pentru a căuta goluri în diferite medii. Acesta poate detecta astfel de spații nu numai în pământ ci și în beton sau alte medii. Oko-3 a fost proiectat pentru explorare geologică și are o gamă largă de aplicații, inclusiv în industria civilă. Georadarul este folosit, în principal, pentru ducerea luptei în tuneluri. În prezent, tot felul de formațiuni înarmate ilegale folosesc echipamente destinate mineritului sau construcțiilor la metrou, în scopul subminării bazelor de sprijin și a locurilor de desfășurare a trupelor, prin comiterea de sabotaje și de acte teroriste”, a precizat Reutsky.

De la începutul războiului din Siria, practica de construire și exploatare a tunelurilor a fost folosită la scară largă de către militanți. Astfel, au fost amplasați în secret explozivi sub secțiile de poliție sau bazele armatei siriene. După cum a declarat Reutsky, cu ajutorul georadarului, geniștii ruși au găsit deja tuneluri pregătite de militanți pentru sabotaj și atacuri teroriste, precum și pentru depozitarea armamentului și muniției. Radarul rusesc este capabil să detecteze golurile la o adâncime de 50 de metri.

Reutsky a menționat că geniștii ruși din Siria au primit în dotare și noile costume de protecție de tip OVR-2-02, destinate pentru lucrul cu dispozitivele explozive. Acestea sunt mult mai ușoare decât cele întrebuințate în prezent, avân 12 kilograme față de 28 de kilograme la cele anterioare, și pot să protejeze militarii nu numai împrotriva șrapnelului, ci și a gloanțelor provenite din armele mici. În plus, costumul este prevăzut și cu un sistem de răcire, care este foarte important în climatul cald din Siria.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s