Crucișătorul american Monterey a traversat Strâmtoarea Bosfor și a intrat în acvatoriul Mării Negre  

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 19.03.2021, crucișătorul american Monterey a tranzitat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre. În perioada următoare, acesta va participa la operațiuni de asigurare a securității maritime în regiune.

USS Monterey (GG 61) face parte din gruparea portavionului Dwight D. Eisenhower (CVN-69), care se află în prezent în estul Mării Mediterane.

foto 2

Crucișătorul purtător de rachete Monterey, din clasa Ticonderoga, se alătură astfel unor nave de luptă ale NATO, care îndeplinesc misiuni în acvatoriul Mării Negre. Este vorba, în primul rând, de Gruparea navală permanentă 2 a NATO (SNMG-2), care participă la exercițiul Sea Shild 21, desfășurat în perioada 19-29 martie.

Inițial, patru nave de luptă ale SNMG-2, respectiv fregatele Cristobal Colon din Spania, Regina Maria din România, Kemalreis din Turcia și Smeli din Bulgaria, au desfășurat activități comune de pregătire pentru luptă în apele teritoriale georgiene, împreună cu nave aparținând Gărzii de Coastă a Georgiei.

Ulterior, pe 17 martie, în Marea Neagră a intrat și o a doua fregată aparținând Forțelor Navale ale Spaniei, respectiv fregata Mendez Nunez.

Este de așteptat ca, în zilele următoare, Rusia să reacționeze la prezența în Marea Neagră a unui număr atât de mare de nave de luptă ale NATO, prin organizarea de activități de pregătire pentru luptă în contrapartidă.

Nu este exclus ca, în acest context, în cursul săptămânii viitoare, în Marea Neagră să fie aduse și bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) de tip Tu-22M3 sau Tu-95.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s