Un avion american de cercetare radioelectronică RC-135V a îndeplinit misiuni specifice în Marea Neagră  

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 19.03.2021, un avion american de cercetare de tip RC-135V a îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio MARCY17, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 705 kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

2

Deasupra Mării Negre, aeronava a efectuat realimentarea în aer de la un avion-cisternă de tip KC-135R Stratotanker aparținând Forțelor Aeriene americane. Acesta a decolat de Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie și a ieșit în Marea Neagră de pe teritoriul României. Avionul, cu numărul de bord 61-0315, a întrebuințat indicativul radio QID856.

3

După realimentare, avionul de cercetare radioelectronică RC-135V a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud de Strâmtoarea Kerci, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Este pentru a cincea oară în luna martie când avionul îndeplinește misiuni de cercetare în proximitatea Peninsulei Crimeea. Anterior, acesta a zburat deasupra Mării Negre pe 08, 12, 15 și 16 martie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s