Fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen ale FRMN au exersat ducerea luptei navale  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 23.03.2021, echipajele fregatelor Amiral Makarov și Amiral Essen ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu privind distrugerea unui detașemnet de nave aparținând adversarului convențional, într-un poligon de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre.

Potrivit scenariului exercițiului, mijloacele de cercetare de coastă ale FRMN au descoperit o dronă neidentificată, care a zburat deasupra obiectivelor flotei. Ca urmare a monitorizării acesteia, s-a constatat că drona a aterizat pe platforma destinată elicopterelor de pe o navă de luptă a adversarului convențional.

Conducerea FRMN le-a ordonat comandanților celor două nave, aflate pe mare, să se deplaseze de urgență în raionul de îndeplinire a misiunilor și să împiedice efectuarea unor noi zboruri cu dronele adversarului.

Echipajele fregatelor Amiral Makarov și Amiral Essen au descoperit un detașament de nave de suprafață aparținând adversarului convențional, iar la apropierea de acestea au fost atacate.

Marinarii de pe cele două fregate au intrat în lupta navală, iar mijloacele de apărare antiaeriană au respins atacurile cu rachete, cu sprijinul echipamentelor de bruiaj activ și pasiv.

Ulterior, marinarii din unitățile de luptă artilerie și rachete de pe cele două nave au desfășurat algoritmi de acțiune pentru distrugerea țintelor de suprafață ale adversarului convențional, cu întrebuințarea armamentului de rachete și artilerie.

Pe parcursul etapei următoare de pregătire pentru luptă, fregatele vor desfășura exerciții comune cu avioane ale Aviației navale și apărării antiaeriene a FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. În prezent, a treia navă de acest tip din dotarea flotei, Amiral Grigorovici, îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Exercițiile desfășurate în acvatoriul Mării Negre fac parte din verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă. Acestea au loc pe fondul prezenței în Marea Neagră a unui număr mare de nave de luptă ale NATO, care participă la exercițiul Sea Shield 21, organizat de Forțele Navale Române. Acesta se desfășoară, în perioada 19-29 martie, în portul Constanța și în raioane maritime din Marea Neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s