În cursul săptămânii trecute, avioane de vânătoare ale NATO au interceptat patru aeronave rusești deasupra Mării Baltice

foto

Ministerul lituanian al Apărării a informat, pe 22.03.2021, că, în cursul săptămânii trecute, avioanele de vânătoare ale NATO, care îndeplinesc misiuni de patrulare în spațiul aerian din Regiunea Mării Baltice, au fost ridicate în aer de patru ori pentru a identifica și escorta avioane militare rusești, aflate în spațiul aerian internațional situat deasupra Mării Baltice.

Pe 15 martie, acestea au îndeplinit două misiuni, pentru identificarea unor avioane de tip Il-20 și Il-76, care zburau de pe teritoriul Federației Ruse către Regiunea Kaliningrad. Prima aeronavă a zburat cu transponderul oprit, dar a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor. Al doilea avion a zburat cu transponderul pornit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali, dar nu avea un plan de zbor.

Încă un avion Il-20 a fost semnalat marți, 16 martie. Acesta a zburat din Federația Rusă către Regiunea Kaliningrad, cu transponderul oprit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor.

Miercuri, 17 martie, avioanele de vânătoare au fost ridicate în aer pentru un avion An-26, care a zburat din Regiunea Kaliningrad către teritoriul Federației Ruse. Acesta avea transponderul pornit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor.

Misiunea de patrulare aeriană a NATO este asigurată de la Bazele Aeriene din Lituania și Estonia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Interceptarea pe 15 martie a unui avion rusesc de cercetare radioelectronică de tip Il-20 (COOT-A în clasificare NATO) de către un avion de vânătoare Eurofighter a fost confirmată și de surse germane de pe Twitter.

foto 1

Potrivit acestora, avionul de cercetare avea numărul de înregistrare RF-93611.

Probabil, aeronava a decolat de pe aerodromul din Kubinka, din apropiere de capitala Moscova.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s