Pregătiri de război: Rusia redislocă în Crimeea tehnică și militari de la divizia de desant aerian din Pskov

foto

În așteptarea unei posibile agravări a situației de pe linia de contact din Donbas, Rusia trimite din ce în ce mai multe trupe în Crimeea. Pe rețelele de socializare rusești au apărut informații privind deplasarea către această regiune a Diviziei 76 Desant-Asalt din Pskov.

Astfel, duminică, pe 04 aprilie, pe rețelele de socializare a fost postat un material video cu o platformă feroviară pe care se afla o instalație de artilerie autopropulsată de tip Nona-S, care este întrebuințată de Trupele de Desant Aerian. Potrivit serviciului Gdevagon, platforma se deplasa din localitatea Cheryokha din Regiunea Pskov, către Simferopol în peninsula Crimeea. Ca expeditor și destinatar al încărcăturii era precizată Divizia 76 Desant-Asalt, ale cărei unități sunt dislocate și la Cheryokha.

foto 1

Utilizatorii de pe rețelele de socializare sunt împărțiți în ceea ce privește evaluările asociate cu transferul de trupe în regiunile sudice ale Rusiei. Mulți dintre aceștia sunt convinși că mișcările militare sunt legate de exercițiul Vest-2021. În legătură cu aceasta trebuie făcute însă mai multe precizări.

În primul rând, exercițiul se va desfășura, în mod tradițional, în luna septembrie. Astfel, dislocarea trupelor cu cinci luni înainte de eveniment este ușor deplasată. În al doilea rând, după cum arată și numele acestuia, exercițiul se desfășoară în zonele din vestul Rusiei, respectiv în poligoane din Regiunile Leningrad, Pskov și Smolensk, precum și pe teritoriul Republicii Belarus. Sudul Rusiei nu a avut niciodată și nu are nici acum nimic de-a face cu acest exercițiu.

Ca urmare, transferul de tehnică și de militari în zona Mării Negre și Mării Azov are obiective ușor diferite. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din postările utilizatorilor ruși de pe Twitter și Telegram din ultimele zile rezultă faptul că Rusia formează un dispozitiv militar în special în Peninsula Crimeea, dar și în vestul țării. Multe dintre platformele feroviare încărcate cu tehnică militară au fost prezentate în timp ce se deplasau pe Podul Crimeea peste Strâmtoarea Kerci.

Mișcările de trupe rusești au început încă de la jumătatea lunii martie, în perioada 15-16.03, dar s-au intensificat începând din 27 martie. Garniturile feroviare și coloanele auto au fost semnalate inclusiv în regiuni din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Centru, precum Ekaterinburg sau Penza.

De asemenea, în Regiunea Moscova, la Lipetsk sau în Regiunea Voronezh au fost înregistrate deplasări de trupe.

Trebuie menționat faptul că, în paralel, utilizatorii ruși au postat și materiale video cu activități similare desfășurate de trupele ucrainene, către linia de demarcație din Donbas și către frontiera cu Peninsula Crimeea.

Așa cum am mai precizat și în materiale anterioare, dispozitivele par să fie constituite atât de partea ucraineană, cât și de cea rusă, așteptându-se doar o scânteie pentru declanșarea conflictului. Aceasta poate fi reprezentată, aproape exclusiv, de începerea unei ofensive de amploare a trupelor ucrainene în Donbas ori Crimeea.

Surse: topcor.ru, twitter.com, telegram.org.

2 gânduri despre “Pregătiri de război: Rusia redislocă în Crimeea tehnică și militari de la divizia de desant aerian din Pskov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s