Reprezentanții ucraineni sunt neliniștiți: Rusia a extins frontul la aproape 2.000 de kilometri

1

Ucraina continuă să-și sperie cetățenii precum și alte țări cu temerile privind o intervenție militară rusească. Astfel, în cadrul unei emisiuni a postului Kanal 24, diplomatul Roman Bessmertny, fost reprezentant al Ucrainei la discuțiile de la Minsk și fost candidat la președinție, a remarcat faptul că Rusia a concentrat o grupare armată puternică la graniță și se pregătește de atac.

Bessmertny consideră că Moscova intenționează să atace regiunile ucrainene sub pretextul participării la exercițiul Vest-2021. Astfel de manevre au loc pe teritoriul Belarusului, cu participarea masivă a trupelor ruse din Regiunea Militară Leningrad. Cu toate acestea, acum Rusia dislocă la granița cu Ucraina unități de pe diverse direcții: sud, vest, sud-vest, precum și forțe ale Flotei de Nord.

Mai mult, potrivit diplomatului ucrainean, trupele ruse desfășoară acțiuni nu defensive, ci ofensive, în zone împădurite și mlăștinoase, cu participarea parașutiștilor, vehiculelor blindate și avioanelor de luptă. În aceste condiții, Kremlinul poate oricând să dea ordin să se treacă frontiera ucraineană și să înceapă ofensiva.

Atât în partea de est a frontierei ucrainene, cât și sub masca exercițiilor, sosesc în Belarus tot mai multe unități rusești, echipate cu cele mai moderne arme, ceea ce provoacă îngrijorare la Kiev.

“Acest front s-a extins deja la aproape 2.000 de kilometri”, a remarcat Roman Bessmertny. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Periodic, diverși reprezentanți ucraineni “bat monedă” pe o invazie militară a Rusiei, invocând diferite motive. Inițial, aceștia s-au temut de faptul că rușii nu vor putea să rezolve problema apei în Peninsula Crimeea și vor declanșa un atac din sudul Ucrainei, pentru reluarea furnizării de apă prin Canalul Crimeii de Nord. Ulterior, s-a vorbit despre exercițiul Caucaz-2020, iar acum despre exercițiul Vest-2021.

De fiecare dată, temerile acestora au fost nejustificate, pentru că invazia rusească nu s-a produs.

Acum însă, lucrurile stau puțin altfel. Un război cu Rusia poate într-adevăr să fie declanșat, dar nu pe fondul exercițiului Vest-2021. Acesta va fi legat de o eventuală ofensivă a forțelor ucrainene împotriva republicilor separatiste din Donbas ori de o încercare de a prelua prin forță Peninsula Crimeea, integrată în 2014 în Federația Rusă.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s