Navele rusești din Marea Neagră își calibrează armamentele. Alte două nave de luptă au executat trageri de artilerie

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 09.04.2021, navele mici purtătoare de rachete Grayvoron și Vyshny Volochek au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale, într-un poligon maritim din Marea Neagră.

“În timpul activităților, echipajele navelor au primit ordin să întrebuițeze armamentele împotriva unei nave a adversarului convențional. Potrivit legendei exercițiului, o navă a adversarului a încercat să instaleze câmpuri de mine pe rutele de deplasare a navelor FRMN. Datele de cercetare au fost transmise de către o dronă aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN la un detașament de nave mici purtătoare de rachete, aflat pe mare. După primirea acestora, navele mici purtătoare de rachete Grayvoron și Vyshny Volochek s-au deplasat în raionul indicat, au descoperit și distrus nava adversarului, care comitea fapte ilegale”, se arată în comunicatul de presă preluat de agenția TASS.

“Loviturile precise cu proiectilele de artilerie au distrus ținta-scut, care imita nava de luptă a adversarului convențional. De asemenea, echipajele de artilerie de la bordul navelor mici purtătoare de rachete au efectuat trageri de control asupra unor machete de mine plutitoare. Tragerile au fost executate în conformitate cu planul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă a forțelor FRMN, care se desfășoară în poligoane de pregătire pentru luptă din Marea Neagră”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele mici purtătoare de rachete Grayvoron și Vyshny Volochek aparțin Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Este pentru a doua zi consecutiv când nave de luptă ale FRMN execută trageri de artilerie în Marea Neagră. Pe 08 aprilie, fregata Amiral Essen din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a lovit ținte de coastă amplasate în Poligonul Opuk din Penisnula Crimeea, întrebuințând instalația de artilerie de tip A-90.

Trebuie precizat faptul că toate cele trei nave de luptă sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și se vor afla în prima linie a unui eventual conflict armat în regiune.

Evident că reprezentanții ruși leagă activitățile de instrucție de verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, care se desfășoară în toate Regiunile Militare. Însă, cu certitudine acestea fac parte dintr-un plan de pregătire pentru un eventual război cu Ucraina, în cazul în care Forțele Armate ale acesteia vor declanșa o ofensivă în Donbas ori vor încerca să preia prin forță Peninsula Crimeea.

În ultima perioadă, liderii ucraineni au făcut mai multe declarații în acest sens. În plus, Forțele Armatei ale Ucrainei au fost concentrate în apropierea liniei de demarcație din Donbas și a frontierei cu Peninsula Crimeea. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s