Rusia a dislocat complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M la granița cu Ucraina

foto

Rusia continuă să crească numărul și tipurile de armamente dislocate în teritoriile care se învecinează cu Ucraina. Astfel, potrivit datelor deținute de Centrul analitic american Jane’s, în Regiunea Voronezh, au fost dislocate sisteme de rachete operativ-tactice Iskander-M.

După cum au informat și surse rusești, complexele de rachete Iskander-M, dotate cu rachete de croazieră 9M728 (R-500) aparțin Brigăzii 119 Rachete a Regiunii Militare Centru din localitatea Elansky. Anterior, aceste complexe au participat la exerciții desfășurate în Regiunea Sverdlovsk.

La un moment dat, acest tip de rachetă a trezit unele suspiciuni în SUA, care au acuzat că încalcă prevederile Tratatului INF. Potrivit specialiștilor americani, racheta este o versiune terestră a rachetei de croazieră Kalibr și este capabilă să lovească ținte la distanțe mult mai mari decât cei 500 de kilometri stipulați în tratat.

Jane’s notează că nivelul actual de concentrare a unităților de luptă rusești în zonele de frontieră cu Ucraina este cel mai ridicat din 2015 și până în prezent.

O opinie similară este împărtășită și de Casa Albă. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Jen Psaki, a declarat că din 2014 nu a mai existat o concentrare mai mare de trupe ruse la frontiera ruso-ucraineană. Washingtonul își exprimă îngrijorarea extremă cu privire la situația actuală și discută despre aceasta cu partenerii din NATO. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu o zi înainte, pe 08 aprilie, pe Internet au apărut imagini din satelit ale companiei Maxar Technologies, în care este prezentată o tabără din teren a trupelor ruse desfășurată în Regiunea Voronezh.

foto 1

Se presupune că fotografiile arată poligonul Pogonovo situat la sud de Voronezh, la aproximativ 200 de kilometri de granița cu Ucraina.

De asemenea, există informații despre prezența militarilor ruși în apropierea localității Ostrogozhsk din Regiunea Voronezh, la aproximativ 150 de kilometri de granița cu Ucraina.

Regiunea Voronezh din Rusia, în partea sa de sud, se învecinează cu partea de nord a Regiunii Luhansk din Ucraina, care se află sub controlul Kievului.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s