Mijloace americane de cercetare aeriană se înghesuie din nou deasupra Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 10.04.2021, mijloace americane de cercetare aeriană au îndeplinit noi misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea. Deasupra Mării Negre și în spațiile aeriene ale Gerogiei și Ucrainei s-au aflat o dronă RQ-4B, un avion P-8A și o aeronavă P-3C.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.290 de metri, cu o viteză de circa 590 de kilometri pe oră.

3

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, drona a zburat la sud-vest de Ținutul Krasnodar și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea, după care a coborât și intrat în spațiul aerian al Georgiei. Pe teritoriul georgian, aceasta a zburat în proximitatea bazelor militare ruse din Abhazia și Osetia de Sud, precum și a trupelor din Nagorno-Karabakh. Aparatul de zbor fără pilot a ieșit din nou deasupra Mării Negre, de unde a intrat în spațiul aerian al Ucrainei. A fost vizată, bineînțeles, linia de demarcație din Donbas.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE67D3), a evoluat la o altitudine de aproximativ 4.570 de metri, cu o viteză de circa 530 de kilometri pe oră.

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Avionul de cercetare radioelectronică Lockheed EP-3E Aries II (P-3C) a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 161410 și indicativul radio AK47, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 7.755 de metri, cu o viteză de circa 445 de kilometri pe oră.

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud de Peninsula Crimeea și la sud de Strâmtoarea Kerci.

Mijloacele americane de cercetare aeriană efectuează o monitorizare compleză a trupelor rusești dislocate în Regiunea Mării Negre. Este vizată preponderant Peninsula Crimeea, dar nu sunt neglijate nici cele dislocate în Gerogia și nici linia de demarcație din Donbas.

2

Trebuie remarcat faptul că, începând din ultimele zile ale lunii martie, în Regiunea Mării Negre s-au aflat zilnic avioane sau drone americane și britanice. Probabil, datele culese de acestea ajung, cel puțin parțial, și la reprezentanții Ucrainei, care sunt sprijiniți de NATO împotriva amenințării rusești.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s