O dronă americană de cercetare a efectuat un zbor neobișnuit la nord de Peninsula Crimeea

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, în perioada  10-11.04.2021, mijloace de cercetare aeriană americane și britanice au continuat să îndeplinească misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea. Deasupra Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei s-au aflat drone de cercetare RQ-4B, avioane de patrulare antisubmarin P-8A și de cercetare P-3C ale SUA, precum și un avion britanic de cercetare radioelectronică RC-135W.

Acestea au zburat deasupra unor raioane maritime din Marea Neagră situate la sud-vest de Ținutul Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

4

Probabil, mijloacele de cercetare aeriană au cules informații despre mișcările efectuate în ultimele zile de trupele ruse în Peninsula Crimeea și în zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

De asemenea, pe 10 aprilie, o dronă americană de cercetare strategică de tip RQ-4B-40 Global Hawk a efectuat un zbor complex în spațiul aerian al Georgiei, monitorizând situația din Nagorno-Karabah și din republicile Osetia de Sud și Abhazia. Ulterior, aceasta s-a deplasat în spațiul aerian al Ucrainei, unde a zburat în proximitatea liniei de demarcație din Donbas.

Un zbor mai puțin obișnuit a fost efectuat de o dronă RQ-4B pe 11 aprilie, la nord de Peninsula Crimeea.

Aparatul de zbor fără pilot RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE11, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 600 de kilometri pe oră.

2

Drona a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei și, în mod cu totul neobișnuit, s-a deplasat direct în spațiul aerian al Ucrainei, fără să patruleze deasupra apelor neutre ale Mării Negre și fără să intre pe teritoriul Georgiei. Aceasta a efectuat mai multe treceri în proximitatea liniei de demarcație din Donbas, după care a patrulat la nord de Peninsula Crimeea, între localitățile ucrainene Mykolaiv și Mariupol.

3

Cu certitudine, drona a vizat dispozitivul militar format în ultima perioadă de trupele ruse în nordul peninsulei.

Trebuie remarcat și faptul că drona americană și-a schimbat și indicativul radio. Dacă în ultimele luni dronele care au decolat de pe teritoriul Italiei și au venit în Regiunea Mării Negre au folosit indicativul radio FORTE10, în timpul misiunii din 11 aprilie a fost utilizat, pentru prima dată, indicativul FORTE11.

Începând din ultimele zile ale lunii martie, în Regiunea Mării Negre s-au aflat zilnic avioane sau drone americane și britanice.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s