Americanii și-au pus ochelari ca să vadă retragerea trupelor ruse. Două drone au zburat simultan în Marea Neagră

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 24.04.2021, deasupra Mării Negre s-a produs un eveniment fără precedent. Două drone americane de cercetare strategică RQ-4 au zburat simultan în regiune, urmând traiecte aproape similare. De asemenea, în regiune s-a aflat și un avion american de patrulare antisubmarin de tip P-8A.

Prima dronă de cercetare strategică de tip RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.295 de metri, cu o viteză de circa 627 de kilometri pe oră.

4

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei și a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea, după care a intrat în spațiul aerian al Ucrainei. Acesta a monitorizat linia de demarcației din Donbas, după care a părăsit regiunea.

A doua dronă RQ-4A Global Hawk, cu indicativul radio FORTE12, a decolat de la o Bază Aeriană din zona Golfului Persic. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.460 de metri, cu o viteză de circa 665 de kilometri pe oră.

3

Drona a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei și a urmat un traiect de zbor aproape identic cu cel a aparatului de zbor fără pilot anterior.

În același timp, deasupra Mării Negre s-a aflat și un avion american de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia și a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE6781), a evoluat la o altitudine de aproximativ 2.895 de metri, cu o viteză de circa 520 de kilometri pe oră.

5

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Trebuie precizat faptul că este pentru prima dată când două drone americane de cercetare strategică zboară simultan deasupra Mării Negre. Probabil că toate mijloacele de cercetare aeriană prezente în zonă au avut ca misiune monitorizarea situației trupelor ruse din Regiunea Mării Negre. Deși partea rusă a anunțat că, începând din 23 aprilie, militarii aduși în ultimele săptămâni în Crimeea și în vestul Rusiei revin în locurile de dislocare permanentă se pare că defluirea se desfășoară lent, iar în anumite zone chiar lipsește cu desăvârșire. De exemplu, în vestul Rusiei, echipamentele militare ale Armatei 41 arme întrunite a Regiunii Militare Centru au rămas în poligonul Pogonovo de lângă Voronezh. Reprezentanții ruși au motivat acest demers prin participarea structurilor armatei la exercițiul strategic Vest-2021. Acesta însă urmează să aibă loc abia în luna septembrie.

În aceste condiții se poate concluziona că Rusia își păstrează posibilitatea de a disloca trupe rapid în Ucraina, în cazul deteriorării situației de securitate din Donbas. Iar americanii privesc cu interes aceste lucruri, insistând să cerceteze din aer mișcările de trupe ruse.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s