În dotarea Flotei ruse din Marea Neagră a fost introdus un petrolier “bun la toate”

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 29.05.2021, la Sevastopol, s-a desfășurat ceremonia de arborare a drapelului Forțelor Navale pe petrolierul maritim de dimensiuni reduse Viceamiral Paromov.

“Ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei s-a desfășurat în prezența conducerii flotei, a membrilor echipajului petrolierului, reprezentanților producătorului, veteranilor FRMN și autorităților locale. După introducerea în dotarea flotei, echipajul petrolierului va începe să îndeplinească misiuni speciale de curs, după care va trece la desfășurarea activităților normale de pregătire pentru luptă”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Petrolierul maritim Viceamiral Paromov a fost construit la Șantierul Naval Volga din Nizhny Novgorod, după un proiect al Biroului de construcții și proiectare din Zelenodolsk. Acesta este primul petrolier Proiect 03182 și poate fi considerat o navă multirol, destinată pentru transportul de mprfuri lichide și solide. Petrolierul poate primi la bord un elicopter de tip Ka-27, precum și vehicule aeriene fără pilot (drone). Acesta poate îndeplini misiuni de aprovizionare a navelor de luptă și auxiliare pe mare, dar poate executa și acțiuni de patrulare sau de salvare. Construcția corpului navei permite întrebuințarea acesteia în zona arctică.

Viceamiral Paromov are un deplasament de 3.500 de tone, o lungime de 78,8 metri, o lățime de 15,4 metri și un pescaj de cinci metri, cu încărcătură maximă. Echipajul navei include 24 de membri.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat că, în perspectiva apropiată, pentru flota auxiliară a Federației Ruse, vor mai fi construite încă trei petroliere de acest tip. Două dintre ele vor fi produse la Șantierul Naval Estic. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2016, Ministerul rus al Apărării și Șantierul Naval Volga din Nizhny Novgorod au încheiat un contract pentru construirea a două petroliere Proiect 03182 pentru FRMN, cu termene de predare în 2019 și 2020.

Petrolierul Viceamiral Paromov a fost lansat la apă pe 20 decembrie 2018. În perioada august-septembrie 2020, petrolierul a fost adus remorcat pe apele interne de la Nizhny Novgorod la Sevastopol, unde a fost finalizat la Întreprinderea Persey. În luna noiembrie 2020, petrolierul a început testele în Marea Neagră. Actul de recepție a navei a fost semnat pe 20 mai 2021.

Construirea celui de-al doilea petrolier Proiect 03182, Vasily Nikitin, a început pe 10 martie 2017, iar nava nu a fost lansată la apă până în prezent.

Particularitea petrolierelor din cadrul proiectului constă în versatilitatea acestora, navele fiind capabile să îndeplinească o multitudine de misiuni. Pe lângă primirea, depozitarea, transportul și transferul de mărfuri lichide, petrolierele pot să mai desfășoare activități de: aprovizionare a navele de luptă și auxiliare cu mărfuri amplasate în butoaie, cutii, paleți ori containere, colectarea de ape uzate, canalizare, gunoi uscat și deșeuri alimentare, patrulare și asigurare a serviciului de avarie-salvare în zonele de transport maritim și pescuit, precum și în apropierea zăcămintelor de petrol și gaze, căutare și acordare de asistență pentru navele aflate în primejdie, acordare de asistență tehnică în zone periculoase pentru navigație, asigurare a operațiilor de transport în porturi, scoatere a navelor avariate din bancuri și recife, pompare a apei din compartimentele inundate și remorcarea navelor și obiectelor deteriorate la adăposturi, inclusiv pe gheață, îndeplinire a funcțiilor de navă de stins incendii.

Surse: militarynews.ru, ria.ru, topwar.ru, bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s