Rusia a executat în Regiunea Mării Negre, într-o concepție unică, un amplu exercițiu cu Trupele de Război Electronic

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 26.06.2021, în șapte poligoane militare din Regiunile Rostov și Volgograd, Republicile Crimeea, Osetia de Nord și Daghestan, precum și din Ținuturile Stavropol și Krasnodar, a fost executat un exercițiu de specialitate, într-o concepție unică, cu participarea unor unități de război electronic.

Militarii ruși din cadrul unităților de război electronic au îndeplinit misiuni de întrerupere a liniilor de comunicații radio pe diferite game de frecvență, au executat atacuri radioelectronice asupra punctelor de conducere și centrelor de comunicații ale adversarului convențional, inclusiv a canalelor de conducere și transmitere a datelor aparatelor de zbor nepilotate de dimensiuni reduse.

De asemenea, specialiștii în război electronic au îndeplinit normative de desfășurare a complexelor de război electronic și de mascare a acestora, de organizare a pazei și apărării, precum și de suprimare a semnalelor minelor și dispozitivelor explozive controlate prin radio.

Pentru îndeplinirea misiunilor au fost întrebuințate noile complexe de război electronic Krasukha și Borisoglebsk, complexele automatizate Murmansk, noile complexe mobile Leer-3 și stațiiled automatizate de bruiaj Zhytel.

La exercițiu au participat peste 800 de militari ai Regiunii Militare Sud, precum și aproape 200 de unități de tehnică militară și specială. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, în contextul situației tensionate de securitate din Regiunea Mării Negre, reprezentanții ruși au început să acorde o importanță crescută Trupelor de Război Electronic și acțiunilor acestora.

Acest lucru a fost confirmat recent, în timpul summitului de la Geneva dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, când au fost activate stațiile de război electronic din Crimeea. Măsura a avut ca obiectiv prevenirea unor provocări în domeniul radioelectronic pe timpul întâlnirii liderilor din SUA și Federația Rusă. 

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s