Distrugătorul USS Ross a desfășurat exerciții comune cu avioane americane și britanice la intrarea în Marea Neagră

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Din analiza unor mesaje postate pe Twitter de surse de monitorizare a aviației, rezultă faptul că, în urmă cu aproximativ 15 ore, în seara zilei de 26.06.2021, după ce a traversat Strâmtoarea Bosfor și a intrat în Marea Neagră, distrugătorul USS Ross a desfășurat exerciții comune cu avioane americane și britanice.

1

Astfel, un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA a evoluat deasupra apelor neutre ale Mării Negre, într-un raion situat la nord de Strâmtoarea Bosfor,. Aeronava, care a ieșit în Marea Neagră de pe teritoriul Bulgariei, a zburat la o altitudine de aproximativ 6.100 de metri. Probabil, aceasta a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia.

2

Concomitent, un avion AWACS de tip E-3D Sentry aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a zburat în cercuri concentrice deasupra teritoriului Bulgariei, într-un raion situat vest de Burgas. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZH101, a întrebuințat indicativul radio NATO32.

Ținând cont de prezența în regiune a avionului AWACS pentru coordonarea activităților aeriene, se poate aprecia că la exercițiu au participat și avioane de vânătoare britanice și/sau americane. Nu este exclus ca la operațiunile aeronavale desfășurate deasupra Mării Negre să fi luat parte și avioane de vânătoare britanice de tip Eurofighter Typhoon, care se află dislocate pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, de unde îndeplinesc misiuni de poliție aeriană în Regiunea Mării Negre. În același timp, este posibil ca în zonă să fi evoluat și avioane de vânătoare britanice sau americane de tip F-35B, amplasate pe portavionul britanic HMS Queen Elizabeth, aflat în estul Mării Mediterane. La bordul portavionului se află opt avioane britanice și 10 avioane americane de acest tip. Recent, aeronavele de pe portavion au mai îndeplinit misiuni deasupra Mării Negre.

Trebuie precizat faptul că exercițiul ar putea fi continuat și pe 27 iunie. În prezent, deasupra Mării Negre se află din nou un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon (posibil aceeași aeronavă din 26 iunie).

3

Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei, evoluând la o altitudine de 7.925 de metri, cu o viteză de aproximativ 700 de kilometri pe oră.

4

Avionul a evoluat în spațiul aerian situat deasupra Mării Negre, între litoralul românesc și cel al Peninsulei Crimeea. Acesta a executat mai multe treceri la est de Constanța și, ulterior, la vest de Sevastopol.

Aeronava P-8A Poseidon s-a deplasat după aceea și în proximitatea Ținutului Krasnodar, unde a evoluat la sud-vest de Novorossiysk.

5

Probabil, avionul a îndeplinit misiuni în sprijinul distrugătorului USS Ross, efectuând culegerea de informații referitoare la situația forțelor rusești din Regiunea Mării Negre, inclusiv din Bazele Navale de la Sevastopol și Novorossiysk.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s