Avioane militare rusești au hărțuit fregata olandeză Evertsen aflată în apele internaționale ale Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com

În urmă cu aproximativ o oră, Ministerul olandez al Apărării a postat pe contul său de Twitter un mesaj din care rezultă că, joia trecută, pe 24.06.2021, avioane militare rusești înarmate au creat o situație periculoasă în proximitatea fregatei olandeze HNLMS Evertsen, în Marea Neagră.

Aeronavele rusești au zburat în mod repetat la altitudine extrem de redusă și foarte aproape de navă, simulând atacuri împotriva acesteia.

2

În timpul acestor hărțuiri, HNLMS Evertsen se afla în apele internaționale ale Mării Negre.

Din imaginile prezentate de partea olandeză rezultă faptul că misiunile de zbor au fost efectuate cu avioane de vânătoare de tip Su-30SM aparținând regimentului de aviație de asalt de pe aerodromul Saki al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

De asemenea, într-una dintre imaginile prezentate de minister apare și nava mică purtătoare de rachete Ingushetia (număr de bord 630) a FRMN. Probabil, aceasta a asigurst supravegherea directă a fregatei olandeze.

Trebuie remarcat faptul că incidentul s-a produs la numai o zi după cel în care a fost implicat distrugătorul britanic HMS Defender, care a pătruns în apele teritoriale rusești, în apropiere de Sevastopol.

Cele două nave de luptă occidentale fac parte din gruparea de asalt a portavionului britanic HMS Queen Elizabeth, aflat în prezent în estul Mării Mediterane.

HMS Defender și HNLMS Evertsen au intrat în Marea Neagră pe 14.06.2021, pentru a participa la exercițiul Sea Breeze-2021, care a început pe 28 iunie. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s