Sistemele satelitare au confirmat faptul că distrugătorul britanic Defender a încălcat apele teritoriale rusești

def

În ultimele zile, pe Internet au apărut o serie de imagini, care demonstrează că distrugătorul britanic HMS Defender a încălcat frontiera maritimă a Federației Ruse, în apele teritoriale din proximitatea Crimeii, pe 23.06.2021.

Astfel, satelitul de teledetecție SENTINEL-2 Earth, deținut de Agenția Spațială Europeană (EKA), și Sistemul de identificare automată (AIS), utilizat pentru siguranța și eficiența navigației, au înregistrat distanța exactă la care s-a aflat distrugătorul britanic (tip 45, clasa Daring, număr de bord D36) în apele Federației Ruse.

Imaginea SENTINEL-2 arată că distrugătorul s-a apropiat de peninsula Crimeea la o distanță de 20 de kilometri sau 10,79 mile marine.

def1

Datele din AIS indică faptul că Defender s-a aflat chiar mai departe în adâncimea apelor rusești, respectiv la 18,52 kilometri de coastă sau 10 mile marine.

def2

Trebuie remarcat faptul că, în conformitate cu Convenția ONU privind dreptul mării, granița apelor teritoriale ale statelor este la 22,22 de kilometri sau 12 mile marine de coastă. Acest lucru confirmă informațiile din partea Ministerului Apărării și a Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse conform cărora distrugătorul Defender a parcurs 3,7 km sau 1,99 mile marine în zona de apă rusească. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Inițial, partea britanică a negat faptul că distrugătorul Defender a intrat în apele teritoriale rusești din proximitatea Peninsulei Crimeea.

Ulterior, s-a aflat că acțiunile distugătorului au fost premeditate, fiind desfășurate în baza unui plan aprobat în Guvernul britanic. Ținând cont de faptul că propunerea nu a întrunit majoritatea voturilor miniștrilor, decizia finală a fost luată personal de premierul britanic, Boris Johnson. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s