Putin: Marina rusă dispune de tot ce este necesar pentru a garanta apărarea țării

foto

Cu ocazia participării la Parada Navală Principală, organizată la Sankt Petersburg de Ziua Forțelor Navale, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 25.07.2021, că Marina Federației Ruse poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv.

“Astăzi, Forțele Navale dispun de tot ce este necesar pentru a garanta apărarea statului nostru și a intereselor naționale. Suntem capabili să detectăm orice inamic subacvatic, de la suprafața apei sau aerian și să-l lovim, dacă este necesar, printr-un atac decisiv”, a menționat șeful statului rus.

Potrivit precizărilor sale, Marina rusă deține nave puternice pentru zona oceanică, precum și submarine nucleare purtătoare de rachete. În arsenalul Rusiei se află și o Aviație navală eficientă, inclusiv cu rază lungă de acțiune, precum și sisteme noi de rachete hipersonice, care nu au analogi în lume.

“Prezența navală a Rusiei este asigurată practic în toate regiunile Oceanului Planetar. Atât la latitudinile nordice, cât și la cele sudice se află moștenitorii fideli ai gloriei militare maritime a țării”, a spus Putin.

Pe 25 iulie, când se sărbătorește Ziua Forțelor Navale ale Federației Ruse, Vladimir Putin a sosit la Sankt Petersburg, unde este organizată Parada Navală Principală. La aceasta participă aproximativ 4.000 de militari, peste 50 de nave, vedete și submarine, precum și 48 de avioane și elicoptere ale Aviației Navale.

Înainte de începerea părții principale a spectacolului naval, Vladimir Putin a trecut în revistă trupele din cadrul liniei de paradă a navelor de război, aflate în zona de apă din Golful Finlandei și din rada portului Kronștadt.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s