Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 26.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în localitatea Voronezh, a început producerea unui avion de conducere a trupelor în cazul unui război nuclear, pe baza aeronavei Il-96-400M.

“Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi două puncte de comandă aeriene pe baza avionului Il-96-400M. Unul dintre acestea se află în faza de producție”, a spus sursa.

Potrivit declarațiilor sale, în perspectivă, nu este exclusă comandarea unui al treilea avion de acest tip. Proiectul poartă denumirea Zveno-3S.

Complexul radio instalat la bordul noii aeronave permite transmiterea ordinelor către trupe, inclusiv către bomradierele strategice, instalațiile de lansare terestre staționare și mobile sau submarinele purtătoare de arme nucleare, pe o rază de 6.000 de kilometri.

Avioanele Doomsday vor înlocui aeronava actuală Il-80, construită pe baza avionului de pasageri Il-86. Autonomia de zbor a noilor avioane Il-96-400M va fi dublă, în comparație cu predecesorul lor.

Astfel de aeronave sunt concepute pentru a evacua conducerea superioară a țării și pentru a asigura conducerea trupelor, în cazul distrugerii infrastructurii terestre și întreruperii comunicațiilor prin satelit. Acestea au capacitatea de a realimenta în aer și, de regulă, acționează însoțite de avioane de vânătoare.

SUA dețin, de asemenea, astfel de puncte de comandă aeriene, dezvoltate pe baza avionului Boeing 747. 

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s