Ucraina a acuzat aviația Rusiei de acțiuni provocatoare deasupra acvatoriului Mării Negre

foto

În Ucraina, aviația militară rusă a fost acuzată de “desfășurarea unor acțiuni nesigure deasupra Mării Negre”. Potrivit topcor.ru, se pare că la formularea protestului au ajutat și partenerii din NATO, care participă împreună cu militarii ucraineni la manevrele Efort comun-2021.

Comandamentul Forțelor Aeriene din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a emis o declarație conform căreia aeronave rusești de tip Il-20 și Su-24MR au pătruns în spațiul aerian din Marea Neagră, unde are loc una dintre etapele exercițiilor militare internaționale.

Acuzațiile corespunzătoare la adresa aviației ruse au fost aduse de către comandantul Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Boris Genov. Potrivit acestuia, “avioanele de cercetare rusești au încălcat în mod grav ordinea de întrebuințare a spațiului aerian”.

“Avioanele Su-24MR și Il-20 au intrat în mod repetat în zona restricționată. Noi am rezervat această zonă pentru manevre”, a precizat Genov.

În același timp, comandantul ucrainean a spus că “piloții ruși au acționat în mod provocator”. După cum a declarat acesta, aeronavele rusești au interferat de mai multe ori cu traiectele de zbor ale țintelor aeriene Tu-143 Reis din compunerea complexului VP-3.

Boris Genov a menționat faptul că asupra țintelor aeriene au fost lansate rachete antiaeriene, precizând că “într-o astfel de situație, acțiunile aviației rusești reprezintă o provocare”. Acesta a adăugat că “Rusia și-a arătat din nou adevărata față”.

Tu-143 Reis sunt de fapt niște drone ale fostei URSS din anii 1970. Acestea au fost dezvoltate de Biroul de Proiectare și Construcții Tupolev și produse la Întreprinderea de Aviație din Voronezh. Inițial, au fost destinate pentru efectuarea cercetării tactice la joasă altitudine și monitorizarea situației radiațiilor.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s