Lansări și testări de rachete de croazieră vechi și noi. Rusia mizează pe componenta navală

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 29.09.2021, că etapa testelor constructive de zbor ale noii rachete hipersonice Zircon de la bordul unei paltforme purtătoare de suprafață au fost finalizate cu succes. În paralel, crucișătorul Varyag și submarinul nuclear Omsk din compunerea Flotei ruse din Oceanul Pacific au lansat rachete de croazieră asupra unor ținte navale. 

Zircon se apropie de livrarea la trupe

După cum a precizat o sursă din mediul militar pentru agenția Tass, noua rachetă hipersonică Zircon a încheiat etapa testelor constructive de zbor de la bordul unei platforme purtătoare de suprafață. Lansările au fost efectuate de pe fregata Amiral Gorshkov, Proiect 22350, din compunerea Flotei de Nord.

În cadrul acestei etape, au fost executate 10 lansări test, atât de la un stand terestru, cât și de pe fregata Amiral Gorshkov. Aceasta din urmă a efectuat ultima lansare în luna iulie, din acvatoriul Mării Albe, asupra unei ținte terestre.

Sursa nu a făcut alte precizări în ceea ce privește planurile viitoare de testare a rachetei hipersonice Zircon. Anterior însă, s-a anunțat că testele constructive de zbor de la bordul unui submarin ar trebui să înceapă la sfârșitul lunii august și să se încheie înainte de debutul înghețului în Marea Albă. În total, sunt planificate câteva lansări de la bordul submarinului Severomorsk al Flotei de Nord.

Ministerul rus al Apărării a confirmat planurile de introducere în dotare a rachetei hipersonice Zircon încă de la începutul anului 2022.

Pe 24 august, în cadrul forumului tehnico-militar internațional Armata-2021, a fost încheiat un prim contract pentru achiziționarea de rachete Zircon. După cum a precizat pentru agenția de presă Tass directorul general al societății producătoare NPO Mashinostroyenia, Aleksandr Leonov, contractul va fi realizat până în anul 2025.

Mijloace ale Flotei din Oceanul Pacific au lansat rachete Vulkan și Granit

Serviciul de presă al Regiunii Militare Est a informat, pe 29.09.2021, că submarinul nuclear Omsk și crucișătorul Varyag ale Flotei din Oceanul Pacific au efectuat lansări de rachete în timpul unor exerciții desfășurate în proximitatea Peninsulei Kamchatka.

“Nava amiral a Flotei ruse din oceanul Pacific, crucișătorul purtător de rachete Varyag, și submarinul strategic Omsk au efectuat, în timpul unui exercițiu desfășurat în acvatoriul Oceanului Pacific, lansări comune de rachete de croazieră asupra unei ținte navale”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Tass.

După cum au precizat reprezentanții Regiunii Militare Est, crucișătorul Varyag a lansat o rachetă antinavă Vulkan, iar submarinul Omsk, aflat în imersiune, a lansat o rachetă de croazieră Granit.

“Potrivit datelor de control obiectiv, ambele rachete au lovit ținta aflată la o distanță de 450 de kilometri”, se menționează în comunicat.

În total, la asigurarea exercițiului au participat 12 nave de luptă și auxiliare ale Flotei din Oceanul Pacific, precum și avioane și drone ale Aviației navale.

Comentariu remnmilitaryblog.ru: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansările de rachete de la bordul crucișătorului Varyag și submarinului nuclear Omsk. Acesta poate fi vizualizat aici.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s