Rusia a reconfirmat planurile privind transferul submarinului Alrosa de la Flota din Marea Neagră la Flota din Marea Baltică

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 06.10.2021, citând o sursă apropiată structurilor de forță din Crimeea, prezentă la Salonul Militar Naval de la Sevastopol, că planurile privind transferul submarinului Alrosa (Proiect 877B, clasa Paltus) din Marea Neagră în Marea Baltică sunt încă în vigoare.

“Planurile curente prevăd ca, după finalizarea reparațiilor, submarinul Alrosa să fie transferat în Marea Baltică și folosit pentru pregătirea echipajelor submarinelor Proiect 636.3 aflate în construcție”, a precizat sursa.

Potrivit acesteia, submarinul se află în prezent în reparații la Șantierul Naval 13 din Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Inițial, transferul interflote al submarinului Alrosa a fost planificată pentru anul 2020, însă acesta a fost amânat deoarece reparațiile au fost întârziate din cauza lipsei de fonduri.

După divizarea Flotei din Marea Neagră a fostei URSS, submarinul Alrosa a revenit părții ruse și a fost, pentru o perioadă lungă de timp, singurul submarin al FRMN. În anul 2003, acesta a fost folosit pentru realizarea filmului “72 de metri”.

Începând din anul 2014, submarinul se află în șantierul din Sevastopol. Data finalizării reparațiilor a fost amânată în mod repetat. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Componenta de submarine a FRMN a fost refăcută în perioada 2014-2016, când au fost introduse în dotare șase submarine noi, Proiect 636.3, produse la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg. Cu acestea, a fost formată Brigada 4 Submarine – Novorossiysk, în compunerea căreia se află două divizioane de submarine, dislocate la Sevastopol și Novorossiysk.

Permanent, două din cele șase submarine îndeplinesc misiuni în Marea Meditarană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Ca urmare a acestui fapt, în cadrul FRMN au fost create două echipaje suplimentare pentru cele șase submarine, pentru a asigura rotația efectivelor acestora la un interval de câteva luni.

Submarinele Proiect 636.3 ale FRMN sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și au fost întrebuințate în timpul campaniei din Siria pentru executarea unor atacuri asupra pozițiilor insurgenților.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s